Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 1, 2009

Az influenzáról

Nagyon unom a H1N1 pánikot, ezért gondoltam, hogy leírok valamit a blogomba :)
Pár hete az egyik kolléganőm elkapta a H1N1 influenzát...miután felgyógyult elmesélte, hogy pont olyan volt, mint bármelyik másik influenza, 1 hét alatt kilábalt belőle gond nélkül. Persze ez egy dolog, lehet, hogy erős szervezete van. De ma Jim elment a dokihoz, hogy felirassa az asztma elleni pipáját, és megkérdezte az orvost, hogy mi a véleménye az új influenzáról. A doki közölte, hogy életében nem látott és tapasztalt ekkora baromságot, a vakcinára elment jó sok pénz, de még többet zsebeltek be a pánikból, viszont többen haltak bele az oltást követő gyenge immunrendszerrel elkapott sima influenzába, mint a H1N1-be!!! Azt is mondta, hogy semmi pénzért nem oltatná be magát! Jim szerint totál etikátlan volt az orvos viselkedése, viszont az biztos, hogy szenvedélyes gyógyító...és ez valahogy engem jobban érdekel, mint az etika....

8 comments:

szirom said...

sAJNOS MÉG MINDIG KELTIK A PÁNIKOT :( iTTHON HA VALAKI MEGHAL, KIEMELIK, HOGY H1N1-EL FERTŐZÖTT VOLT. aZTÁN KIDERÜL, HOGY MELLETTE VOLT MÉG SOK MÁS BETEGSÉGE IS :( tÉNYLEG AZT ÉRZEM, HOGY FOLYAMATOSAN PARÁZTATJÁK AZ EMBEREKET...,NEM ÉRTEM MIÉRT, ÉS EZ IS IDEGESÍT.

Baaden said...

Érdekes... Nekem vannak összeesküvés-elméleteim, de azokat inkább hagyjuk. Mindenesetre fenntartással kell kezelni mindent ami a médiából jön, ez tuti.

Zsofia said...

Vajon véletlen, hogy a gazdasági válságkor/után történik pont a pánikkeltés?? ;)

Nina (Blooming) said...

Mintha én írtam volna... a legjobban az dühít, hogy egy-egy halálesetnél véletlenül elfelejtik említeni (tényszerű hírközlés, aha!),hogy súlyos krónikus beteg volt az elhunyt.
Én is oltásellenes vagyok, nem is érdekel a gazdasági vonzata, de valahol nagyon természetellenes, hogy idegen anyagot fecskendeznek egy szervezetbe, ráadásul nem kipróbált, évtizedeken át használt védőoltásról van szó. Valószínűleg semmi baja nem lesz belőle senkinek, DE ezt a következő 5-10-15 évet nézve nem mondhatja meg senki biztosra.
Köszi, hogy leírtad ezeket a dolgokat. Fontos lenne a megfelelő tájékoztatás, de mindenhonnan más infó jön.

Nina (Blooming) said...

LOL most nézem, majdnem ugyanolyan a MEEZ-ünk:) Más a ruci és a haj-de a többi ugyanaz:D

Zsofia said...

Renée télleg :D

Pinklady (-édi-berny) said...

Jo fej doki :) én is igy gondolom ... :)

Maggie said...

Hát én semmi pénzért nem oltatnám be magam. Minek? influenzás se voltam vagy 15 éve akkor meg? :D pénz pénz és pénz van mögötte semmi más.

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...