Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 31, 2009

BUÉK

Köszönöm az új évi kommenteket, én is mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!
Meg kell, hogy mondjam, hogy amúgy nem csípem a szilvesztert...a legfeleslegesebb és legerőltetettebb ünnepnek tartom. Minek ünnepeljük, hogy lecseréljük a naptárat? Meg a a sok fogadalom, változtatás stb...azt az év bármelyik napján megtehetjük! Persze azért majd mi is koccintunk itthon, és még az is lehet, hogy elmegyünk megnézni valami tüzijátékot a környéken, de semmi egyebet nem terveztünk végül.
Ma van a 9. kanadai hófordulóm...wow. És ha már szilveszter és számadás, én is átgondoltam az elmúlt hónapokat. A tavasz még rácsodálkozó üzemmódban telt, sokfelé járkáltunk, nekem meg minden szokatlan volt, ezért hol repkedtem örömömben, hol meg szenvedtem a honvágytól. A nyár a próbálkozások időszaka volt...a két különböző munka, amelyek végül nem váltak be, pénzügyi dilemmák, a költözés ötlete stb. Aztán az ősz meghozta a megnyugvást. Jött a Chapters, a kis kirándulásunk Jasperben, átrendeztük a nappalit, és ezzel be is robbant a tél, ami meg teljes egészében a karácsonyra épült. A következő tervekben szerepel az állandó letelepedési engedély, a kocsi rendbehozatala vagy új kocsi beserzése, tavasszal el kell dőlnie, hogy maradunk-e itt vagy költözünk, ha lejár a bérleti szerződés...épp emiatt úgy néz ki, hogy ősszel tudok majd hazalátogatni, a tavasz túl zsúfolt, nyáron nem megyek, mert meleg van :) Anyu is azt mondta, az ősz a legjobb, akkor úgyis mindenki depisebb, legalább a látogatás felvidít minket :)))

Saturday, December 26, 2009

Csak röviden :)

A 22.-i vacsi nagyon jól sikerült, és igazi karácsonyi hangulatban telt, sokat beszélgettünk, karácsonyi zenéket hallgattunk, megajándékoztuk egymást egy-két aprósággal. A Chaptersben nem én nyertem a versenyt, de jogosan nem, nekem ugyan voltak kiegészítőim, de az egyik kolléga beöltözött Télenyónak és tüneményesen festett, megérdemelte a díjat! :)
24-én egész délelőtt Anyuval beszélgettünk, kibontottuk egymás ajándékait, egy egész kis kincsesdobozt kaptunk tőle rengeteg szép aprósággal, finomsággal, sok mindent Ő maga csinált! Aztán én megfőztem a fokhagymalevest, Jim megcsinálta a halat, közben egy-egy ajándékot is kibontottunk, aztán beszélgettünk, végül késő este minden ajándékot megnéztünk, mint a gyerekek, nem bírtuk ki :)))) Az elmúlt két nap nyugiban telt, jókat ettünk, sétáltunk, moziztunk.
Volt, hogy elszomorodtam, vagyis inkább melankólikus hangulatba kerültem, honvágyam volt, de persze nagyon élveztem az első közös karácsonyunkat :)))))
Pár új kép került a karácsonyi albumba, katt rá :)

Karácsony 2009.

Thursday, December 24, 2009

Karácsonyi szösszenet

“A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani.”
(egy 7 éves kisgyermek szerint)

Wednesday, December 23, 2009

Boldog Ünnepeket!

Mindenkinek békés, boldog ünnepeket kívánok!

Szerettem volna valami idézetet is beszúrni, de inkább leírom, amit én érzek: Kívánom, hogy válljon valóra minden reményetek, de szerintem a remény önmagában nem elég, ha közben telve vagyunk aggódással, félelemmel. A reménynek akkor van értelme, ha áll mögötte hit és bátorság. Hinnünk kell saját erőnkben, nem szabad törődni sem logikával, sem statisztikával, sem mások véleményével, és bátorság kell ahhoz, hogy észrevegyük a lehetőséget...és lépjünk egyet előre.

Sunday, December 20, 2009

Fura...

Már többször akartam írni, kicsit ijesztő, de tudom, hogy természetes...szóval már gondolatban is elkezdtem keverni a magyart és az angolt, sőt álmomban is van, hogy angolul beszélek...illetve félig. Fél mondat magyarul, fél mondat angolul. Hiába levelezek, beszélek magyarul az otthoniakkal, azért itt mégis angol környezet vesz körül. Előfordult, hogy egy szó nem jutott eszembe magyarul, csak angolul...akkor nagyon megszidtam magam. :) Nyilván nem fogok elfelejteni magyarul, olvasok magyarul, írok stb, de akkor is fura :)
Egyébként jól vagyunk, holnap szándékozom megnyerni a Chaptersben a legkarácsonyibb kinézet versenyt, nem lesz nehéz, mivel a legtöbben nem fognak nagyon beöltözni, nem is nagyon lehet eltérni a ruházati szabályoktól, így főként a kiegészítők lesznek versenyben. Na most nekem van karácsonyi bizsum, koronám (hehe), kitűzőim, és este még rávarrok a sötétbordó felsőm ujjaira pár karácsonyi ponpont :) Képet nem ígérek, de karácsony napján úgyis felveszem a nagyját megint, akkor majd csinálok képeket.

Wednesday, December 16, 2009

Továbbra is Ünnep

Hihetetlen, hogy már alig több, mint egy hét van karácsonyig! Nagyon várom már, az ajándékok becsomagolva ott vannak a fa alatt, Jim piszok volt, mert mindent bedobozolt, így találgatni sem tudok, hogy mi van a dobozban hehe :)))) Amúgy tényleg készen állunk, csak a kaját kell még megvenni, elhatároztam, hogy csinálok 24-én este fokhagymalevest, meg grillezett hal lesz vadrizzsel nyami. Aztán 25-én töltött csirke (megint nem pulyka, mert csak óriásokat lehet kapni)zöldségek, krumpli, a többit majd meglátjuk. 22-én Jön Jessica és Christian karácsonyi vacsorára, azt meg megosztottuk egymás között, ők hozzák a piát és az előételt, mi meg produkáljuk a főételt és a desszertet.

A Chapters is elkényezet minket...minden nap van valami kis verseny, kvíz apró ajándékokkal, vannak napok amikor korlátlan forró csoki áll rendelkezésre és karácsonyi bögrét is kaptunk hozzá, vagy éppen süti és alkoholmentes eggnog (tojáslikőrhöz hasonló) vár ránk, de lesz olyan is, hogy a főnökség főz nekünk ebédet :) Azért az durva lesz, hogy 23-án este 11-ig leszünk nyitva, 24-én is hatig, de állítólag 7 előtt nem mehetünk haza, mert a vevők nem hajlandóak lelépni bah. Szerencsére 24-én délelőtt szabad vagyok, tudok majd Anyuval is beszélni :) Aztán dínom-dánom 25-26-án, szerencsére 26-án is szabad vagyok...az ugyanis itt a boxing day, angol eredetű most nem írom le a régi jelentését, annyi maradt meg belőle, hogy őrült kiárusítás van. Örülök, hogy megúszom :)

Sunday, December 13, 2009

Candy Cane Lane

Tegnaptól él ez a látványosság Edmonton egyik utcájában, amit Candy Cane Lane-nek kereszteltek el. 1968 óta az itt lakók (nem mindenki, de a többség) bevállalták, hogy karácsonyi fényeikkel mesevilággá váljanak a karácsonyi szezonra. Általában délután 5-től éjfélig égnek a fények, persze nappal is jópofa a sok dísz, karácsonyi figura és felirat. Ha nincs -30-40 fok, mint most, akkor a lakók forrócsokit is árulnak az utcán, adományokat gyűjtenek, sőt lovasszán útra is be lehet fizetni. Sajnos a hideg miatt semmi ilyesmi nincs momentán, de az is élmény volt, hogy autóval végigjártuk, néha megálltunk, fényképeztünk, íme a képek, csak rá kell kattintani a kis képre és feljön az album oldala:

Karácsony 2009.

Saturday, December 12, 2009

Hétköznapi jelenetek

A következő történt ma este:
Szoffy kimegy cigizni, be a garázsba, az mégiscsak melegebb...de hall bent valami fura motozást, valószínűleg egér vagy hasonló. Szoffy viszamegy a házhoz és bekiabál az ajtón keresztül:
- Jim, valami mozog a garázsban.
Jim rohan, mint őrült, egy szál papucsban, pólóban, ki a kertbe.
Szoffy: - Hé meg fogsz fázni!
Jim félúton a garázs felé: - Hívd a rendőrséget!
Szoffy: Mi van?????
Jim berobog a garázsba hősiesen, Szoffy utána.
Szoffy: - Minek hívjam a rendőrséget valami egér miatt?
Jim: - De azt mondtad valaki mozog a garázsban!
Szoffy - Valami, nem valaki....szerintem egér.
Jim: - Basszus, azt hittem betörő

Tiszta paranoiás lesz a sok hülye rendőr miatt, akikkel dolgozik :)))))))))))))))))))))))))))

Közben pár hete lejárt a munkavállalóim, akkor kaptam a teljes állást, fizetésemelést a Chapterstől, mert nem akartak elveszíteni, és segíteni akartak. Fizettünk, elküldtünk minden papírt. A munkavállalóiról még semmi hír, Jim szerint jó sokat ülnek rajta, de ma bent elmondtam a főnököknek, hogy aggódom...mi lesz, ha valami miatt nem kapom meg? A főnököm azt válszolta: Á nem lesz semmi gond, de ha mégis, akkor majd rejtegetünk, nem mehetsz el, mert szeretünk...annyira jól esett ez!!!!

Wednesday, December 9, 2009

Érdekes

Néha a honvágynak - legalábbis én annak tudom be- egy érdekes formája jelentkezik nálam, főleg a munkahelyen. Meglátok valakit, aki hasonlít egy családtagomra, barátra, volt kollégára, és egy pillanatig azt hiszem, hogy ő, és nem fogom fel, hogy az nem lehetséges. Csak egy pillanat, aztán észbekapok...nem mondom, hogy jó érzés. Mintha tudatalatt várnám, hogy felbukkanjanak azok, akik hiányoznak...úgyhogy tessék meglátogatni, jó? :))))) Egyébként sosem gondoltam volna, hogy a honvágy az első hónapokban lesz a legrosszabb (egyelőre), azt hittem, rosszabb lesz, ahogy telik az idő. Például már nem pánikolok, ha igazán belegondolok abba, hogy a világ másik végén élek. Egy ideig hiányzott, amit otthon is utáltam, pl a mocskos metro, hát ez az érzés is elmúlt :)))))) Maradt egy állandóan jelenlévő érzés, egy állandó honvágy, de érdekes módon nem szomorít el, csak együtt élek vele, és részben boldog vagyok miatta, mert azt jelenti, hogy sok embert szeretek :)

Sunday, December 6, 2009

-20

Ma -20 fok van, ezt is megértem :) Nem vészes leszámítva, hogy kicsit nehezen lélegzel és a nadrág ráfagy a lábadra :))))) De még mindig azt mondom, hogy a magyarországi nedves -5 rosszabb, mint az itteni száraz -20.

Hoztam még képet a hátsó kertről, a hátsó útról, az utcáról és a jégvirágos ablakunkról :)



Boldog Mikulást :)



Friday, December 4, 2009

Meggyütt a tél!

Havazásra és szélviharra ébredtünk, én totál bepörögtem és élveztem, mondjuk az utakat nem annyira, itt ugyanis nem nagyon takarítják el a havat maximum a főutakon. Ezek érdekes különbségek...itt azt mondja az állam, hogy nem vagyok a tündér keresztanyád, nézz a lábad elé, vigyázz a hóban, de nem takarítok, mert nagyon drága...és bármennyire is szemétségnek tűnik, többek között az ilyen húzásai miatt nem halál szegény Kanada (nyilván kisarkítom, de hát értitek). Bementem dolgozni, aztán Jim jött értem, elindultunk haza...és leállt az autó...röhej, kifogyott a benzin :)))) Annyira el voltunk foglalva az óvatos vezetéssel, hogy Jimnek eszébe sem jutott, télen a kocsi hamarabb leáll, akkor is, ha elvileg a mutató nincs totál nullán. Rögtön az első ember megállt segíteni, egy fiatal pár, hazahoztak, hogy ne kelljen ott ülnöm (nem voltam igazán melegen öltözve). A második kocsi is megállt, ők meg elvitték Jimet benzinért. Nem fogadott el egyik sem semmit cserébe, azt mondták ebben a időben segíteni kell egymáson. Hmmm...tetszik a hozzáállás.
A hó marad, még több jön, na és -20 fok, úgyhogy olvadni sem fog, sürgősen kell nekem valami strapabíró csizma :)
Ó és ma megkaptuk Jim szüleitől a karácsonyi csomagot, annyira édesek...be van csomagolva minden külön-külön, rajta a nevünkkel, be is tettük a fa alá :)

Ezeket a képeket a telefonommal csináltam úton a Chaptersbe (nem sok látszik...nagy szél, hófuvás, úgy hívják itt, hogy blizzard), az utolsó a rendes kamerámmal készült, miután hazaértem:


Thursday, December 3, 2009

Szaloncukor másképp

Az ún. Crackers, ami itt nagy divat főleg karácsonykor, Thomas Smith nevéhez fűződik, eredetileg a szaloncukor megfelelője, a karácsonyi vacsoráknál tették a becsomagolt édességet minden vendég tányérja mellé még az 1800-as években. Később a kis csomagba került egy mottó (akkoriban gyakran nem is mottó volt, hanem vers), még később pedig kitalálták, hogy a kibontásakor adjon ki pattogó hangot (egy kis gyufafejhez hasonló papírcsík segítségével), ami állítólag a kandallóban égő tűz ropogására akart hasonlítani. Annyi édességboltos nyúlta le az ötletet, hogy Thomas lecserélte az édességet meglepetés ajándékra, aztán halála után, két fia vitte tovább az üzletet, és az 1900-as évek elején a csomagba bekerült egy papírkorona is, ami az ünneplés részévé vált. A mottóból pedig vicc lett.

Manapság rengeteg üzletben lehet a crackers-t kapni, a benne lévő ajándék persze apróság: kulcstartó, mini varrókészlet, mini notesz, mini toll. A vicc mellett sokszor van a papíron találós kérdés, a korona meg színes :)))) Mi is vettünk Jimmel, mert én még sosem láttam ilyet, sőt Jim sem, egyszerűen ez kimaradt az életéből :)) Jópofa, akármilyen apróság is :)

Tuesday, December 1, 2009

Az influenzáról

Nagyon unom a H1N1 pánikot, ezért gondoltam, hogy leírok valamit a blogomba :)
Pár hete az egyik kolléganőm elkapta a H1N1 influenzát...miután felgyógyult elmesélte, hogy pont olyan volt, mint bármelyik másik influenza, 1 hét alatt kilábalt belőle gond nélkül. Persze ez egy dolog, lehet, hogy erős szervezete van. De ma Jim elment a dokihoz, hogy felirassa az asztma elleni pipáját, és megkérdezte az orvost, hogy mi a véleménye az új influenzáról. A doki közölte, hogy életében nem látott és tapasztalt ekkora baromságot, a vakcinára elment jó sok pénz, de még többet zsebeltek be a pánikból, viszont többen haltak bele az oltást követő gyenge immunrendszerrel elkapott sima influenzába, mint a H1N1-be!!! Azt is mondta, hogy semmi pénzért nem oltatná be magát! Jim szerint totál etikátlan volt az orvos viselkedése, viszont az biztos, hogy szenvedélyes gyógyító...és ez valahogy engem jobban érdekel, mint az etika....

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...