Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 29, 2013

Csontkovács: Bepillantás az amerikai egészségügybe



Szóval...fogalmam sincs mit műveltem magammal, de 4 napja iszonyú váll-, nyak,- és hátfájással ébredtem. Gondoltam majd elmúlik, de nem így történt, rettenetesen szenvedtem, főleg reggelente. Próbáltam jeget, hőt, krémeket, nem segített semmi. Hétfőn a Zuram rámparancsolt, hogy megyünk a csontkovácshoz, punktum! Igen ám, de nekem nincs egészségügyi biztosításom...venni nagyon drága, a munkahely meg nem fizet juttatásokat, mivel csak részmunkaidős vagyok. A Zuramnak fizetnek juttatásokat és leggyakrabban a feleség is megkapja a biztosítást automatikusan, de pont ebben az iskolakerületben nem így van. Ámerikában az egészségügyi ellátás nem ingyenes ugyebár. Tegyük fel, hogy eltöröd a lábad, és mentőt kell hívni....csak a mentővel megtett út 500-1000 dollárba kerül, ha nincs biztosításod. Ez átszámolva kb 100.000-200.000 Ft....részletfizetés van, de bizarr, hogy egy kórházi látogatást vagy kisebb műtétet évekig fizetsz vissza, mint valami bank hitelt. Mindegy, ez van. Találtunk egy klinikát, kaptam ingyenes vizsgálatot, ingyen csináltak röntgent, és azonnal kaptam egy kiigazítást (ropogtatás) egy elektromos kezeléssel egybekötve, ami megszűntette a fájdalmam nagy részét. Ma visszamentünk, és leültem a dokival megbeszélni, hogy mi a helyzet: Gerincferdülés, roncsolt csigolyák a hátam felső részében. Miért? Ki tudja...sok oka lehet. Kezelés nélkül 10-15 éven belül komoly problémákat okozhat ez az állapot. A megoldás egy 30 kezelésből álló terápia. Minden kezelés tartalmaz kiigazítást, elektromos kezelést, kétféle masszázst, valamint megtanítanak lazító és nyújtó technikákat, melyeket otthon végezhetek. Hurrá...a kezelések kellemesek, semmi fájdalom. A jóga pedig teljesen támogatott, aminek nagyon örültem.
Na most üljetek le...a 30 kezelés ára majdnem 3000 dollár, ami kb. 500.000 Ft. A doki ráadásul megnyugtatott, hogy biztosítással sem lenne sokkal olcsóbb, mivel a legtöbb megfizethető biztosítás nem fedezi (vagy csak kis százalékban) a csontkovács kezeléseket. Milyen jó, hogy van diákhitelem, amiből marad elég, hogy pár hónap alatt kifizessek mindent.

6 comments:

Christine said...

Jobbulást neked! Remélem ennyi pénzért használni is fog a kezelés és elmúlik minden fájdalom.

Signetta said...

Ez nem semmi! Ha azt nézed, hogy ez tényleg segít és nem hagyod rosszabbodni a helyzetet, megéri. Nekem a számban van ennyi összeg, én a fogászaton hagytam ott egy fél éves kezelés alatt. De legalább mondhatom, hogy aranyat ér a mosolyom! :))

jociandi said...

Gerinctornát próbáltad már?

Zsofia said...

Azt nem, de itt megtanítanak majd pár gyakorlatra

Anna said...

Jo gyogyulast! Csak annyit javasolnak hogy van egy jo amerikai szokas- get a second opinion. Sajnos itt a dokik, igy a csontkovacsok is, kicsik szeretnek tulozni es foleg ha penzt tudnak csinalni, ezert megy itt mindenki ket kulonbozo orvoshoz es ha megegyezik a diagnosis akkor gyogyitattnak.

Zsofia said...

Igazad van, Anna. Az egyetlen ok, amiért nem mentem máshoz is, mert ezt az orvost Jim összes kollégája ajánlotta. Ha sok a jó ajánlás, akkor nem mindig kérünk második véleményt. Különben teljesen egyetértek Veled!

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...