Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 5, 2012

A Succor patak kincsei és egyéb hírek

A kirándulásunk sikeres volt, és mindketten nagyon élveztük a kutatást és a szép tájakat. Találtunk néhány achátot, jáspisdarabokat és helitropot (vérkő jáspis) utóbbinak nagyon örültem, bár elég picik. Legnagyobb kincsem a kígyóbőr achát lett (lásd első kép). Általában ez az ásványfajta szürkés, fehéres színben jelenik meg, és jól kivehetők rajta a kígyóbőrre emlékeztető vonalak....hát az enyém kicsi is, csúnya is, de beleszerettem, fantasztikus ereje van. :)
Jim másnap elment bevásárolni....évekkel ezelőtt vett egy polírozó gépet, amit meg is találtunk, és ennek segítségével fogunk a nyers, kisebb kövekből szép fényes marokköveket kapni. A folyamat úgy néz ki, hogy a köveket vízzel és alumínium-oxiddal egy lezárható kis bödönbe pakoljuk, amit egy motor forgat a nap 24 órájában. Hetente egyszer a vizet és az alumínium-oxidot (egyre appróbb szeműt) cserélni kell, végül a negyedik héten adni kell hozzá egy, a polírozásért felelős port, és utána készen is vagyunk. Jó sokáig tart az biztos....szóval minden hozzávalót megvett Jim és közben a boltban összefutott egy nyugdíjas bácsival, aki a mai napig ásványokkal foglalkozik szabadidejében, és alhalmozta Jimet mindenfélével, csak úgy :) Kaptunk tőle pici jáspisokat, plume achátot, mookaite jáspist Ausztráliából, kobra jáspist Indiából...egy része be is került a polírózó gépbe!

A képek:

1. Kígyóbőr achát
2. Mookaite jáspis
3. Polírozott jáspisok (a középső neve festmény jáspis, olyan mintha egy festett hegyet ábrázolna, ilyenekből nagyon sok van a környéken, megpróbálunk erre vadászni hétvégén)
4. Nyers jáspisok (mi találtuk)
5. Nyers achát (mi találtuk)
6. Hegyek
7. Succor patak













8 comments:

jociandi said...

Húúúha, sárga lettem. Sosem láttam olyan jáspist, ami a második képen van.

Zsofia said...

Én se láttam még ilyen nyers formában, anno Kanadában vettem egy marokkövet Jimnek ebből a fajtából...az Alkotók boltja weboldalán fellelhető pár csiszolt példány :)

Christine said...

Húú, némelyik már most szép, igy nyers formában is. Csiszolva egyenesen gyönyörűek lesznek. :-)

Kotorborka said...

Elképesztő a természet! :) Ti pedig ügyesek vagytok (leszámítva a szürke faágnak látszó fiaskót. :P :D )és a fotók is jók. :)

Kriszti said...

Végre Ideértem!
Boldog új évet kívánok Nektek!:-))

Zsofia said...

Köszönöm, haha igen az nagy szám volt, bemásolom ide, mert sokan nincsenek rajta a barátaim listáján a Facebook-on...szóval még ez is történt hétfőn:
A mai kirándulás fénypontja: Zsófika nézelődik...jéééé mi ez a szürkés, fa állagúnak tűnő dolog itt? Nézzük csak meg....érintsük meg....nem fa vót hanem megszáradt tehénkaka...városi lyány nem ismeri fel aztat!!! Még jó, hogy vittem kézfertőtlenítőt....

Sheila G. said...

nos az első kép konkrétan macskaszarra emlékeztet:)))))

Zsofia said...

Á nem, azt felismerném :)

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...