Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 13, 2012

Nagyi szerep :)

Én alapjáraton nem az a típus vagyok, aki a háziállatokban a gyermekeit látja, de be kell vallanom, hogy Skye és Sam néha olyanok, mint két rossz gyerek, rengeteg odafigyelést és gondoskodást igényelnek, még főzök is rájuk, mert nem akarom, hogy csak magokon tengődjenek. Gyakran kapnak főtt tésztát, barnarizst, zabkását, zöldségeket, még húst is :)
No de most nem ez a lényeg...a legutóbbi sikertelen fészkelés (ami abból állt, hogy Skye tojt, és együtt költöttek) valószínűleg közelebb hozta őket egymáshoz, mert kb másfél hete, pontosan Sam érkezésének hetedik hófordulóján végre megülték a nászt :))))) Ez megsimétlődött a következő pár napban, és 8-án megérkezett az első tojás, amit azóta még kettő követett, és azt gondolom, hogy bizony van bennük élet, mert kicsit nagyobbak, és fehérebbek, mint a korábbi tojások.
Ez azt jelenti, hogy január végén nagymama szerepbe kerülök :))))) Nagyon várom már, fantasztikus lesz megtapasztalni, ahogyan felcseperednek (remélhetőleg) a kicsik, az én dolgom az lesz, hogy mindent megtegyek a megfelelő környezetért.
Hoztam egy video-t is, amelyen a kis nimfák első 30 napja lett megörökítve, borzasztóan cukik, leszámítva az ostoba és felelőtlen gazdit, aki a film kedvéért pl a földre tette az egyik tojást, hogy ott keljen ki.....



Amúgy velünk, emberekkel is minden rendben, Jimnek hatalmas sikere van nem csak tanárként, de korrepetálóként is, büszke vagyok rá. Holnap megint megyünk kirándulni, igaz nem messzire, mert esett egy kis hó megint és a hegyi utak nem éppen biztonságosak, legalábbis nem a mi autónk számára, terepjáróval nem lenne semmi gond :)

5 comments:

Signetta said...

Jajj, de jó volt végignézni! :))) Mondjuk tényleg az a földre letett tojás, meg az erős fény nem tetszett nekem sem. Eszembe jutott, mikor a mi nimfa párunk (Szuszi és Károly) 11 fészekalját felneveltek. A videó elején az a kicsit széttárt szárnyú ringatózás annyira jellemző lesz a kicsiktől is. Azt tudtad, hogy ezt azért csinálják, mert a természetben a ragadozó madarak fentről így nagyobbnak látják őket, és a kiadott hangtól meg félelmetesebbnek tűnnek? Az a recsegés (nem tudom más szóval jellemezni azt a fióka hangot) annyira jellemző, és sokszor már uncsi, de az etetés hang az viszont tündér csipogás! :) Meg majd egymást is fogják etetni, az mégcukibb! :) Jajj, de megnézném azokat a fiókákat. Mikor nő a tolluk, igazi kis tüskés gombócok lesznek. Mi mondjuk sose láttuk az első héten a piciket, mert annyira védték a szülők őket, meg az odú is csak fölülről nyitható volt, így mindig betakarták a fiókákat. Viszont ha ez a vonal beindul, számítsatok rendszerességre. :) A tojásokat meg ha átvilágítod, látod, hogy van-e benne lakó, vagy sem. Nálunk úgy emlékszem 3-4 fióka született általában, egyszer volt 5. :) Drukkolok nagyon. :)

Zsofia said...

Köszi, hogy ezeket leírtad :))) Anno Skye ugyan 4 hónapos volt mikor hozzánk került de sokáig megtartotta azt a recsegő hangot mikor megéhezett mindig recsegett :DDD

Két tojásban biztosan van élet, ma amikor valamiért mindketten kijöttek a fészekből, akkor meg tudtam nézni, nagyon büszke voltam :)))

Christine said...

Ez nagyon jo! Biztos ugyes "nagymama" leszel!

Signetta said...

Jajj, de jó! :) Ha megint megkaparintod a tojgliat, tedd a füledhez, van, hogy belül már csipog, persze ha már van olyan fejlett! :)

Zsofia said...

Köszi Christine :))))
Jajj istenem az nagyon édes lehet ha csipog, de nem merem baszkurálni a tojásokat...nagy mázlim volt hogy múltkor mindketten elhagyták a fészket :)

Post a Comment

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...