Daisypath Anniversary tickers

Sunday, October 23, 2011

Büszkeség

Már többször fel szerettem volna hozni ezt a témát, de most tökéletes alkalom nyílt rá!
Drága Anyukám és drága párja, János, már tél végén elhatározták, hogy szebbé varázsolják a ház előtti zöld területet. Panelház lévén, ez egyrészt a közösség tulajdona, másrészt gusztustalan sövényekből és gazból állt. Fantasztikus, hogy mit hoztak létre a hónapok során....a sövényt megvágták, gyakorlatilag szinte teljesen eltávolították, s helyére került egy csodaszép virágoskert, kerítéssel, utacskákkal, még egy kis padot és asztalkát is elhelyeztek...mindezt önerőből természetesen. Az egész környék a csodájára járt nyáron, idegenek mentek oda Anyuékhoz palántákkal és kérték őket, hogy ültessék el azokat is, és ami a legszebb, hogy senki nem rongálta meg, nem lopták el vagy taposták le a növényeket. Arra is futotta, hogy néhány zöldséget termesszenek, ami jól jött a konyhában :)
Szóval egész nyári munkájuknak meg lett az eredménye, beadtak egy pályázatot a Szebb Kispesti Környezetünkért mozgalom keretein belül, és első helyezést értek el, civil kategóriában! A díjkiosztó két napja volt a Polgármesteri Hivatalban. Nem csak egy szép oklevelet kaptak plakettel és egy hatalmas cserepes virággal, de anyagi hozzájárulást is a kert további szépítéséhez.
Nagyon büszke vagyok rájuk, csak így tovább!!! :))))


3 comments:

Christine said...

Ez jó! :-)) Gratula!

Signetta said...

Hát ez tényleg nagyon szuper! :) Hirtelen én is büszke kispesti lettem lélekben, pedig sosem laktam ott. Csodás Anyukád van! :) Puszi nekik, nektek is!

panni.arany@gmail.com said...

Köszönjük szépen, Aranyosak vagytok!
Puszi Nektek is!
Zsófi Anyu és Api

Post a Comment

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...