Daisypath Anniversary tickers

Thursday, November 3, 2011

Pipike :)

Egyre gyakrabban próbálok ki új recepteket, és többnyire én főzök, mivel Jim csak öt felé ér haza, anyósom meg látástól mikulásig varr mindenféle karácsonyi cuccot (táskákat, alátéteket, mikulás-ruhát filcből, amibe cukorkát, vagy pénzt lehet elrejteni stb) a jövő szombati nagyvásárra, ahol nekem is lesz ám egy külön asztalom a csomózott rózsafűzérek, könyvjelzők és féldrágakő karkötőim számára. Nem bánom ám a főzést, imádom....no hát ezt alkottam legutóbb:
Kell hozzá egy egész csirke feldarabolva...vagy akár combok önmagukban....a darabokat bedörzsöljük sóval, borssal, majorannával, meghintjük kis paprikával. Közben a tepsit kivajazzuk, és elhelyezzünk benne felkarikázott krumplit, répát, almát, hagymát a csirkedarabokkal együtt. Fólia alatt egy órán át sütjük (180 C, 350 F), majd eltávolítjuk a fóliát és még 15 percig hagyjuk, hogy a csirke bőre megpiruljon. A krumpli és a hagyma nem igazán barnul meg, de kivehetjük a húst és tovább píríthatjuk a zöldségeket ha akarjuk. Egyszerű, és a hús mellet a köretet is elintézzük egy füst alatt...nagyon finom!


2 comments:

nuca said...

De jól néz ki, kipróbálom!:) Köszi!

Zsofia said...

Oké :) A kép sápatag mert telefonnal készült csak úgy hirtelen, élőben jobban néz ki :P

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...