Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 10, 2011

Virtuális üzlet

Emlékezhettek, hogy pár hónapja írtam az online tanításról, amit csináltam egy darabig egy virtuális világban, és bizony kerestem vele pár dollárt, ám nem részleteztem a folyamatot... mind ismerjük ezeket virtuális világokat, ahol a 3 dimenziós avatároddal élheted a 3 dimenziós életedet, beszélgethetsz másokkal, építkezhetsz, parkokat, strandokat, boltokat látogathatsz, ahol igazi termékeket rendelhetsz meg.
Ám ez még hagyján....kellemes kikapcsolódás lehet, szerezhetsz barátokat a világ másik végéről is, de hatalmas veszélyei vannak. Ismerek olyanokat, akiknek már nincs is valódi életük...csupán a virtuális. Ebből kifolyólag hatalmasra duzzadtak a lehetőségek és igények, többek között az általam tartott kommunikációs és vonzás törvénye kurzusok. Képzeljétek csak el, hogy egy osztályteremnek kinéző virtuális szobában ülök az avatárommal, előttem más avatárok, akik mögött emberek lapulnak, némelyik Japánból, mások Norvégiából vagy Kaliforniából, Angliából, és az online kommunikáció fontosságáról karattyolunk. Nem semmi, igaz? Ők átutalják nekem a díjat virtuális pénzben, a cég pedig beváltja azt nekem valódira és elküldi a csekket.

Mindez azért jutott most eszembe, mert a virtuális üzlet egy olyan formájával találkoztam ugyanitt, ami még engem is elképesztett. Tudtam róla, hogy vannak emberek, akik klubokat hoznak létre és kiadják bérbe, hogy mások ott beszélgessenek és táncoljanak (höhö), arról is tudtam, hogy esküvőket tartanak....még egy temető is van, ahol azokról emlékeznek meg, akik tagok voltak, de a valóságban elhunytak...na de hogy valaki abból megél, hogy virtuális ruhákat gyárt?????
Az avatárok módosíthatók...lehet nekik venni új hajat, sminket, cipőt, ruhát, tündérszárnyat, meg amit akarsz, és ebből hatalmas vállakozást csináltak. Az egyik tervező bevallotta, hogy adóznia kell a pénz után, amit így keres...tavaly 32.000 dollárt kaszált be abból, hogy estélyi ruhákat gyárt virtuális avatárok számára....

Hová "fejlődik" még a világ????? - Ugyanakkor bámulatosnak tartom ezt az egészet, gondoljunk csak bele. Ha veszed a fáradtságot, és megtanulod, hogy mit hogyan kell, akkor egy kósza, online kikapcsolódás komoly vállalkozásba csap át....a mai gazdasági helyzetben, amikor nincsenek sehol állások, ez nem is olyan rossz ötlet...csak bizarr :)

3 comments:

Signetta said...

Hát ez meglepett! :) De ha van rá igény, HAJRÁ! :)

Christine said...

Tényleg bizarr. De ahogy mondani szokták mindenki abból él amiből tud. Én se értem pl. hogy mi a pláne abban a magyaroknak hogy Angliából rendelnek flip-flop papucsot vagy bevásárlószatyrot. De ha egyszer ez kell ám legyen. :-))

Zsofia said...

Ám legyen :)))

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...