Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 16, 2013

Lestyán

Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt a fűszernövényt, nekem Anyu mutatta be. Az íze fenomenális, olyan mintha  tartalmazná a zeller és a leveszöldség minden aromáját. Itt nem találtam sehol, azt hiszem Amerikában egyáltalán nem honos, szerencsére otthonról hoztam két csomaggal. Ma ropogós csirkeszárny lesz a vacsi, de a szárnytöveket le kell vágni, márpedig én a csirke minden testrészét megeszem és imádom, így úgy döntöttem, hogy a szárnytöveket megfőzöm levesnek...csak úgy....magamnak :) Persze nincs itthon se répa, se zeller, se fehérrépa, így úgy döntöttem, hogy a fokhagymán kívül kibróbálom a lestyánt is, ízfokozónak .... aztamindenit!!! Nagyon finom lett az egyszerű leves, tényleg olyan, mintha mindenféle zöldséget belepakoltam volna.
Aki szereti a húsleveseket, azoknak szívből ajánlom a lestyánt, de sült csirkéhez, zöldséglevesekhez is passzol...próbáljátok ki! :)




6 comments:

Sheila G. said...

arról nem is beszélve, hogy olyan klassz kis növény, hogy már a harmadik szántást és rotálást bírja ki, minden évben kihajt:)

Anna said...

Mi leostyannak hívjuk es vele készül a híres csorba! Amúgy felénk a home depoban néha lehet kapni palantat es ha szereti a helyet ahova kerül tényleg mindent kibír!

Anonymous said...

Na, ha már itt jártam nálad, akkor mégis csak megkérdezem, hogy az a nagy tűz, mennyire érintett benneteket?

Zsofia said...

Szerencsére minket nem érintett, de elég közel volt. Nem jutott el a városig.

Anonymous said...

Ez jó hir! Lehet majd újra kirándulnotok. Nagyon szép a környék arrafelé.

Anonymous said...

Mi újság van veled, kedves Zsófi? Lesz még folytatása a blogodnak?

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...