Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 13, 2013

Ideiglenes útlevél

Március 21-én utazom Magyarországra látogatóba, de mivel lejárt a magyar útlevelem utánanéztem, hogy mi a teendő. Meg is találtam a magyar követség honlapján, hogy miként lehet ideiglenes útlevelet igényelni, melyet Magyarországon bevonnak, és természetesen amíg otthon tartózkodom igényelnem kell rendes útlevelet (a gyorsított eljárás ugyan drága, de evvan). Szépen követtem minden lépést, megcsináltuk a papírmunkát, és elküldtünk mindent a követségre. No tegnap kapom a telefont Los Angeles-ből, hogy nem értik mi ez az egész igénylés....próbálom magyarázni, hogy mit olvastam a honlapon, persze a kedves hölgy a szavamba vág, és közli, hogy kapcsolja a konzul urat, mert elvileg az ideiglenes útlevél már nem létezik. Itt már majdnem bőgtem...konzul úr nagyon udvarias próbál (!) lenni, kár hogy gyakorlatilag úgy beszél velem, mint egy 5 évessel, akit a seggéből rántott ki. Nem hagyja ő sem, hogy elmondjam a sztorimat...helyette kérdez...minek is nekem ideiglenes útlevél? Miért is nem ruccanok le Idaho-ból L.A.-be személyesen??? Öh....mondom, hogy ez sajnos nem lehetséges, több okból kifolyólag sem. Jó hát akkor (nagy kegyesen) kiállít nekem mégis egy ideiglenes útlevelet. A beszélgetés végén azért óvatosan megjegyzem, hogy én nem lenni hülye, minden információ a hivatalos honlapról származik. A válasz: Ja! Hát év eleje van, nem tudtuk még frissíteni az oldalt. Valóban??? Az oké, hogy nem volt még idejük a frissítésre, de legalább azt odapakolhatták volna az oldalra, hogy már nem foglalkoznak ideiglenes útlevél kiadásával, ha kérdés van, akkor itt egy telefonszám, amit fel lehet hívni...nagy kérés ez? Szerintem nem... Persze örülök, hogy minden megoldódik, de azt elkönyvelhetem, hogy a szokásos, magyar, paraszt ügyintézők  itt is léteznek (tisztelet a kivételnek!!!).

5 comments:

Signetta said...

Az egésznek mi köze ahhoz, hogy év eleje van? Ha változik valami, kötelesek lennének megfelelő tájékoztatást adni. És még Te érezd magad szarul, mert utánaolvastál és aszerint akarsz eljárni... Botrány...

Sheila G. said...

de legalább ezzel te csak elvétve találkozol...
lépj át rajta...

Zsofia said...

Vagy tényleg csak vegyék le az oldalt, ami arról szól, hogy hogyan lehet az ideiglenes útlevelet igényelni...ha egyszer már nem lehet :)

Sheila, igazad van :)

Christine said...

Iiiigen...ez a követségi dolgozóknál valami felvételi követelmény lehet. Mert a londoni követség kapcsán is hasonlókról számolnak be rendszeresen.

Zsofia said...

Christine...ez érdekes :DDD

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...