Daisypath Anniversary tickers

Thursday, September 6, 2012

Elkezdődött...

...hivatalosan is a suli. Két kurzus van egyelőre, az egyik egy bevezető a tanácsadás világába, a másik az online oktatás alapjaival kapcsolatos. Minden héten kapunk 2-2 feladatot. Mindkét professzor elvár tőlünk egy esszét, ami a heti olvasnivalóra épül, valamint egy bizonyos témában írnunk kell egy bejegyzést az egyetemi online fórumra. Harmadik feladat is van, mégpedig, hogy válaszoljunk néhány diáktársunk bejegyzéseire. Mindezt nagyon profin, idézetekkel, referenciával támogatva. Természetesen ezek a témák jelenleg nem túl bonyolultak szerencsére, mert emellett meg kell tanulnunk egy specifikus nyelvezetet. A neve APA (American Psychological Association) stílus, és totál lerohad tőle az agyad. Szigorú nyelvtani szabályokból, formázási stílusokból áll, kitér a plágium formáira és más publikációval foglalkozó témákra. Iszonyú száraz, és nehéz is, még jó, hogy Jim tud segíteni. Mire komolyabb témákról kell írnom, addigra megszokom.
Érdekesek a diáktársaim..sok az egyedülálló anya, aki korábban katonai szolgálatot teljesített, a csapat másik fele pedig olyanokból tevődik össze, akik már most valamilyen egészségügyi területen dolgoznak. Összesen 2 férfiember van a virtuális osztályomban, a többi mind nő (ez milyen értelmes mondat, nem?)
Nagyon élvezem ezt a fajta tanulást...nem kell magolni, de ahhoz, hogy jó esszét írj, nagyon oda kell figyelni, és sokkal inkább megmarad az agyadban az információ, hiszen 1-elolvasod, 2- írsz róla, 3- válaszolsz valaki más irományára ugyanabban a témában. Imádom, na :)

3 comments:

Signetta said...

Hát igen, ez tényleg úgy tűnik, neked való téma. :)

Anna said...

It's good th hear that your so excited! Wish you best of luck!( ezt magyarul szerettem volna írni, de sajnos angolul jobban hangzik)

Zsofia said...

Köszi, igen néha én is belefutok olyan kifejezésekbe, melyek angolul jobban hangzanak...vagy olyan angol kifejezésekbe, melyek meg magyarul szebbek :)

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...