Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 28, 2011

Sulis

Az utóbbi néhány napban sok minden letisztult Jim munkájával kapcsolatban. Nem mezőgazdaságot fog tanítani, hanem kertészkedést és kertépítést, emellett egy másik osztálnyak biológiát, és a harmadik osztálynak vadvilág ismereteket (ehhez kell a kis tó a suli mögött). Nem mindenhol vannak ám ilyen tantárgyak, de ezeknek a gyerekeknek szükségük van arra, hogy az iskola a lehető legérdekesebb legyen számukra, sok teendővel.

Berendeztük a termet is, persze dekoráció még nincs, de rendet raktunk, elrendeztük az asztalokat és a székeket stb. A teremben van TV, DVD lejátszó, kamera, a kedvencem a smart board...ez egy fehér tábla a falon, amelyre nem csak kivetítheted például a power point slide show-dat, de a táblán változtathatsz rajta, elektronikus toll és érintés segítségével. Az osztályteremhez tartozik egy kis raktár a laboratóriumi kellékekkel (mikroszkópok, gumikesztyűk, kémcsövek, bonckészletek (!) ), és egy minikönyvtár, amihez bárki hozzáférhet. Itt a gyerekeknek nem kell minden könyvet megvásárolni, az alapkönyveket a tanár adja a diákoknak, haza lehet vinni, de az iskola tulajdona marad, és év végén vissza kell szolgáltatni.
Az is érdekes, hogy itt a teremben van Jimnek saját asztala számítógéppel, nyomtatóval, fénymásolóval, no és persze ha már kertészet, a helyiség gyöngyszeme egy hatalmas mobil polcrendszer tele növényekkel...szegények elég porosak voltak, kicsit rendbeszedtem őket.
A gyerekeknek meg hagytam üzenetet a táblán :P (Mindig minden diák Mr K.-nak hívja Jimet, így én Mrs K. lettem...nem összetéveszteni a kiskorú K. Erzsébettel :)))))) )



Friday, August 26, 2011

Irene

Az Irene nevű hurrikán vasárnap készül megtámadni az USA keleti partját...momentán a trópusokon tombol.
Nagyon szerencsésnek érzem magam amiért az USA olyan szegletében élek, ahol nincs tornádó, hurrikán vagy földrengés veszély. Ám ez semmit nem von le abból, hogy mennyire aggódom azokért, akik a veszélyeztetett zónában élnek!
Imádkozom értetek, tartsatok ki!!!

Thursday, August 18, 2011

Veszélyes kölykök

Jim jövő héttől Michelle Pfeiffer szerepét játsza az Eagle Academy középiskolában, Eagle városában, ami itt van nem messze. Biológiát, külön növénytant és mezőgazdaságot fog tanítani. Az iskola mindössze 150 diákot oktat, olyan gyerekeket küldenek ide, akik évet ismételtek, sokat hiányoztak és fel kell zárkózniuk vagy rossz körülmények között élnek, és sajnos sok esélyük van arra, hogy kimaradjanak az iskolából, és soha ne érettségizzenek le. Tehát a fiataloknak több segítségre és törődésre van szükségük, mint egy átlagos középiskolásnak. Jim felel majd az üvegházért és a suli mögötti tavacska flórájáért és faunájáért is. Nagyon örülünk ennek az állásnak, mert nem csak tanítás, hanem misszió és kihívás is egyben.
Úgy néz ki, hogy őszre és télre még maradunk anyósomnál, hogy segítsünk, aztán vagy Nampában vagy Eagle-ben vadászunk otthont. Eagle tüneményes, de nincs olyan messze, hogy muszáj legyen odaköltözni, és szívesen maradnék anyósom közelében.

Hajrá Jim! Nagyon büszke vagyok ám rá!

Wednesday, August 10, 2011

Virtuális üzlet

Emlékezhettek, hogy pár hónapja írtam az online tanításról, amit csináltam egy darabig egy virtuális világban, és bizony kerestem vele pár dollárt, ám nem részleteztem a folyamatot... mind ismerjük ezeket virtuális világokat, ahol a 3 dimenziós avatároddal élheted a 3 dimenziós életedet, beszélgethetsz másokkal, építkezhetsz, parkokat, strandokat, boltokat látogathatsz, ahol igazi termékeket rendelhetsz meg.
Ám ez még hagyján....kellemes kikapcsolódás lehet, szerezhetsz barátokat a világ másik végéről is, de hatalmas veszélyei vannak. Ismerek olyanokat, akiknek már nincs is valódi életük...csupán a virtuális. Ebből kifolyólag hatalmasra duzzadtak a lehetőségek és igények, többek között az általam tartott kommunikációs és vonzás törvénye kurzusok. Képzeljétek csak el, hogy egy osztályteremnek kinéző virtuális szobában ülök az avatárommal, előttem más avatárok, akik mögött emberek lapulnak, némelyik Japánból, mások Norvégiából vagy Kaliforniából, Angliából, és az online kommunikáció fontosságáról karattyolunk. Nem semmi, igaz? Ők átutalják nekem a díjat virtuális pénzben, a cég pedig beváltja azt nekem valódira és elküldi a csekket.

Mindez azért jutott most eszembe, mert a virtuális üzlet egy olyan formájával találkoztam ugyanitt, ami még engem is elképesztett. Tudtam róla, hogy vannak emberek, akik klubokat hoznak létre és kiadják bérbe, hogy mások ott beszélgessenek és táncoljanak (höhö), arról is tudtam, hogy esküvőket tartanak....még egy temető is van, ahol azokról emlékeznek meg, akik tagok voltak, de a valóságban elhunytak...na de hogy valaki abból megél, hogy virtuális ruhákat gyárt?????
Az avatárok módosíthatók...lehet nekik venni új hajat, sminket, cipőt, ruhát, tündérszárnyat, meg amit akarsz, és ebből hatalmas vállakozást csináltak. Az egyik tervező bevallotta, hogy adóznia kell a pénz után, amit így keres...tavaly 32.000 dollárt kaszált be abból, hogy estélyi ruhákat gyárt virtuális avatárok számára....

Hová "fejlődik" még a világ????? - Ugyanakkor bámulatosnak tartom ezt az egészet, gondoljunk csak bele. Ha veszed a fáradtságot, és megtanulod, hogy mit hogyan kell, akkor egy kósza, online kikapcsolódás komoly vállalkozásba csap át....a mai gazdasági helyzetben, amikor nincsenek sehol állások, ez nem is olyan rossz ötlet...csak bizarr :)

Tuesday, August 9, 2011

De jó

...napunk volt ma! Jim mindent bepakolt az itteni raktárba, a nagy bőröndömből hozzájutottam pár ruhához, azért csak párhoz, mert a többi nem jön ám rám. Ha a nevem Helén lenne, mondhatnám magamról hogy Helénke egy kicsit tehénke, mint anno Gálvölgyi a Rózsa Gyuri paródiában. Nem stresszelek rajta, egyáltalán nem eszek sokat vagy nassolok, de nem is mozgok szinte. Amint enyhül a hőség, nekikezdek a "napi fél óra séta" projectnek.
Újra nálam vannak a gyönyörű nyakláncaim is amiket még Anyutól kaptam, hogy legyen mit kihoznom, de a legjobb, hogy este végre anyósommal együtt megnézzük az esküvői videonkat :))

Itt még megragadom az alkalmat hogy boldog szülinapot kívánjak egyetlen férjemnek, hatalmas vacsi készül a tiszteletére :)



Sunday, August 7, 2011

Hírek az útról

Jim már úton van visszafelé, lehet hogy ma estére meg is érkezik, de mondtam neki, hogy ne erőltesse, álljon meg éjszakára, ha fáradt.
Eltöltött egy szép estét Edmontonban a barátokkal, másnap benézett a Chaptersbe, a régiek közül csak Luist találta, aki engem betanított anno, ő viszont nagyon örült Jimnek, és azt mondta még mindig hiényzom nekik...:((((((
Tegnap este landolt Lee bácsiéknál az egész család otthon volt, kis Lee, aki nagyon tehetséges golfjátékos közölte, hogy pár éven belül szerződteti Jimet tanácsadóként, évi 150 ezer dollár fizetésért...háháh...az nagy szám lenne :))))) Jól kialudta magát, reggel indult is tovább, már átlépte a határt, és szélsebesen száguld dél felé :) Nagyon hiányzik :)

Thursday, August 4, 2011

Energia átvétel

Jim úton van Kanadába, már többször telefonált. Én bevallom élveztem hogy enyém volt az egész ágy, de időről-időre felriadtam és kerestem magam mellett :)

Nagyon érdekes volt az elmúlt pár nap. Jim készült az útra, és nem igazán várta, hiszen hosszú és magányos, bár Edmontonban meglátogatja Christian-t, és visszafelé Fairmontban Lee bácsiékat. Lényeg, hogy annyira átvettem Jim ideges energiáját, hogy folyamatosan hülye pánik kerülgetett. Először nem gondoltam rá, hogy Jim energiáját érzem, ráfogtam a negyven fokra, vagy arra, hogy biztos már előre hiányzik a férjem. Igen ám, de amint kitette a lábát az ajtón, én megnyugodtam...hehe tudom, ez hülyén és rosszul hangzik, de így történt...ebből jöttem rá, hogy mi bajom volt :)))

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...