Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 29, 2011

Nyári vegyes

Egy hétig nálunk vendégeskedett Jim nővére Dianne és férje, Preston. Sokat beszélgettünk, jöttünk-mentünk, igaz én jól elfáradtam, mert rengeteget pakoltam, főztem, takarítottam mindenki után...nem panasz, én vállaltam, szeretek mindent rendben tartani. Tegnap utaztak haza, vitték anyósomat is egy hétre, úgyhogy mi meg lazítunk :)
Tegnap volt vagy 40 fok, estére viszont olyan vihar kerekedett, hogy öröm volt nézni a villámokat. Le is kapcsoltuk a légkondit, és kinyitottuk az összes ablakot, a hűvös szél átjárta az egész házat.
Ma ugyan muszáj volt egy nagymosást csinálni, de a nap további programjai már kellemesebbek lesznek: Este grillezünk, rendbe tesszük a kertet, sétálunk és mozizunk, a Tetovált lány (The girl with the dragon tattoo) összes része van napirenden, én már láttam, de Jim még nem :)

Szép napot/estét!!

Pár kép a kertből:





Thursday, June 23, 2011

Könyvajánló: A song of ice and fire...


...magyarul A tűz és jég dala. Kedves barátaim hívták fel a figyelmet az első kötetből készült HBO filmsorozatra (A game of thrones), ami nagyon jó, remek színészekkel, de néhány rész után tudtam, hogy a könyveket is olvasnom kell :) Egyelőre az első négyet szereztem be (A game of thrones, A clash of kings, A storm of swords, A feast of crows), most tartok a második közepénél, és nagyon élvezem. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fantasy-t, méghozzá a bonyolult, nyers, meglepetéseket tartogató félét :) A karakterek szenzációsak, a történet bővelkedik fordulatokban, és olyan pillanatokban, amikor nem hiszel a saját, két olvasó szemednek a döbbenettől :P Az ötödik rész, A dance with dragons címmel július 12-én jelenik meg.

Részletek, tartalom, stb ITT

Sunday, June 19, 2011

Őszinteség

Sokat gondolkodtam az elmúlt majd 2.5 éven...nem volt könnyű. Én is azt hittem, hogy a tengerentúlon élni habostorta lesz, sok volt a remény és a várakozás, ám minden máshogy történt, mint vártam. Kanada momentán azoknak való, akik eleve kincsestárral rendelkeznek, vagy nagyon szerencsések. Minden iszonyú drága az ingatlantól kezdve a kajáig, és egyáltalán nincs szinkronban a fizetésekkel. Szerettem Kanadát, de a késve érkező fizetések, a férjem cégének hanyagságai elvették a kedvem. Örültem, amikor leköltöztünk Idaho-ba. Pedig itt sem jobb a helyzet. Nincsenek munkalehetőségek, kemény harc folyik mindenért. Az sem segített, hogy szeptemberben érkeztünk, amikor minden tanári állás foglalt volt már. Most a nyár lesz a lehetőségek tárháza, de megszenvedtük az elmúlt pár hónapot..nem mutattam...
Ugyanakkor boldog vagyok. Minden szenvedés közelebb hozott a férjemhez, aki nem csak a férjem, de a legjobb barátom is. Sok házasság megy tönkre anyagi, vagy karrier okok miatt, hát a miénk csak megerősödött, és ezért mérhetetlenül hálás vagyok Istennek.

Tanulom, amit kell...türelmet, kitartást, önfeláldozást...mindazt ami eddig hiányzott belőlem...köszönöm!

Saturday, June 11, 2011

Oriana és horgászat

Hú nagyon jó napunk volt ma, és még nincs is vége! Reggel Oriana-ba mentünk, ami innen 40 mérföld...Oriana-ban nincs semmi, még falunak sem mondanám, van viszont egy templom, ahol néha misét tartanak. Az épület az 1800-as évek végén élelmiszerboltként működött, egészen az 1960-as évekig, amikor tönkrement, és az egyházközösség átvette, hogy templom álljon a helyén. Gyönyörű kívül belül, bár meglehetősen kicsi. A mise után összegyűltünk egy BBQ ebédre...persze mi más lett volna, mint hotdog és hamburger :) De azért finom volt. Az ebéd a templom melletti közösségi házban lett felszolgálva, ami régen egy bár volt, itt gyűltek össze a farmerek, akik átutazóban voltak. Igazán jól éreztük magunkat.

Miután hazaértünk, Jimmel felkerekedtünk, hogy horgászbotjainkat végre felavassuk...a délutánnak ez a része szerencsétlenre, mégis viccesre sikerült. Kezdődött azzal, hogy Jim a tónál vette észre, hogy csak a botokat hozta, az összes eszköz egy táskában, otthon maradt...na jöhettünk vissza, aztán a tóhoz újra. Találtunk magunknak egy jó helyet, és elkezdtünk horgászni. Néhány adag moszaton és falevélen kívül mást nem fogtunk, de mindig megdícsértük a másikat ha valami volt a horgon :)))) Nekem volt egy kapásom is, de eliszkolt a nyavajás. Maradtunk volna estig, de a damilunkról kiderült, hogy valami szottyadt, ócska típus, állandóan összebogozódott. Először azt hittem csak én vagyok béna, de Jimmel is ez volt a helyzet, minden második dobás után 10 perc szerelés következett. Feladtuk :) Nem vagyok csalódott, jó időtöltés volt.

Hiányoztak a madárkák...meg mi is nekik :)







Sunday, June 5, 2011

Madaras :)

Imádom az új jövevényt, Sam-et :)))) Olyan édesek együtt, bár Skye-nak idő kell majd, hogy megszokja a fiúcska jelenlétét, viszont az új kalitkában sokkal jobban érzi magát, mivel az tágasabb, több a játék és a kaja is.
Imádok újra különböző kajákat csinálni főleg Sam-nek, mivel Skye a kezemből is elfogadja, így nem kell sokat szórakozni vele, itt egy falat borsó, ott egy falat tojás :) Sam nem volt igazán emberek között eddig, sokat foglalkozom vele, nagyon kedves, gyengéd madár egyébként.

A tenyésztő, akitől vettük Sam-et, rendelkezik egy kis bolttal is, tegnap közölte Jimmel, hogy 10 perc alatt úgy megszeretett, hogy simán alkalmazna...a gond csak az hogy 1. nem dolgozhatok legálisan, 2. a bolt a másik kisvárosban van (vezetni nem tudok, busz nincs). Mindegy, azért jól esett :))))

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...