Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 17, 2011

Levendulás trüffel

Ez a recept nem csak karácsonykor állja meg a helyét, de most akartam kipróbálni, itt az ünnepek környékén úgyis mindenki rengeteg féle édességet csinál. Nagyon egyszerű, sütni sem kell.

Hozzávalók:

* 12 levendula virág-fej vagy kb 3-4 teáskanál szárított levendula
* 30 deka csoki (15 deka keserédes és 15 deka félédes)
* 1.5 deci tejszín
* 2 evőkanál vaj
* zsírpapír

Ha nem találsz félédes és keserédes csokit, akkor próbálj meg olyat venni amin fel van tűntetve a kakaótartalom. A félédes csoki kakaótartalma 60%, a keserédesé 72-75%, szerintem működhet 20 deka sima keserű és 10 deka tejcsokival is.

A tejszínt egy tálba öntöd, hozzáadod a levendulát, majd beteszed a mikróba, és 15-20 másodpercekig melegíted, addig amíg elkezd picit gőzölögni vagy felmelegedik a tál, megkevergeted, majd hagyod pár percig állni. A melegítési folyamatot még kétszer elvégzed, ezután kóstold meg a tejszínt, ha érzed benne a levendula ízét, akkor nem kell tovább melegítgetni.

A kétfajta csoki felét, együtt, egy másik tálba teszed (apróra törve), majd szintén a mikróban, egy percig melegíted, kevered, majd további 10-15 másodpercekre visszateszed addig, amíg teljesen meg nem olvad (jóval gyorsabb és egyszerűbb, mint gőz felett olvasztani).

Leszűröd a levendulás tejszínt (a virágokat nem esszük meg) és beleöntöd az olvasztott csokiba. Jól keverd össze, majd kb 1-1.5 órára mehet a hűtőbe. Mikor már formálható a csokimassza, kis golyókat vagy halmokat csinálsz belőlük. Közben megolvasztod a maradék csokit a vajjal együtt, a masszába mártod a trüffelgolyókat, végül zsírpapírra helyezed és kb 2 órára visszateszed a hűtőbe.

A tetejét díszítheted színes cukorral pl, én azért szórtam rá egy kicsit mert anélkül úgy nézett ki, mint egy darab...tudodmi. :)))))))

A hozzávalókat megduplázhatod vagy akár triplázhatod is, attól függően, hogy mekkora mennyiségű édességet szeretnél, a receptet követve kb 13-15, diónagyságú trüffelt kapunk.

Nagyon finom, krémes és különleges!!!!




2 comments:

nuca said...

Huh, ez jól hangzik!:)

Zsofia said...

Tudtam hogy neked tetszeni fog :)

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...