Daisypath Anniversary tickers

Monday, September 12, 2011

Gyerek kérdés


Régóta akartam ebben a témában írni, de valahogy mindig elmaradt. A sok költözés miatt még fel sem merült bennünk a gyerekvállalás gondolata, de azért terveink vannak. Soha nem akartam saját gyereket. Tudom, hogy a kapcsolat az anya és a pocakban fejlődő magzat között hatalmas....tudom, hogy milyen jó érzés lehet, hogy a gyermeked hasonlít rád, hogy a véredből van. Mégsem jelent ez számomra semmit. Olyan sok baba van a világon, akit a szülei nem tudtak, vagy nem akartak felnevelni, nekik szükségük van segítségre, és szeretetre. Néhányan biztos hallottatok a Foster Intézetről. Nem egyszerűen árvaház, a legtöbb gyerek ott drogos, alkoholista szülők csemetéje, akik esetleg kevésbé tudnak mentális vagy fizikai életet élni. Képzeljétek el milyen csodálatos dolog lehet otthont adni nekik. Sokan csak azért akarnak saját gyermeket mert ez a szokás...a megszokott életforma, sokan úgy érzik, csak ez lehet életük értelme...minden tiszteletem az övék, természetesen. Ám nem attól lesz valaki Anya, hogy kihord és világra segít egy babát. Ha valaki gyereket akar az sok esetben azt jelenti, hogy annak a személynek szüksége van egy gyerekre...amikor valaki örökbefogad az számomra azt jelenti, a gyereknek van szüksége az örökbefogadóra.
A Föld túlnépesedett....nem akarok még egy lelket lehozni, inkább segíteni akarok egynek, aki már itt van és elveszett....

10 comments:

Sheila G. said...

és ez most közeli terv, vagy csak eszmefuttatás?:)

Christine said...

Bár van saját gyerekem, de megértelek mert alapjában véve én is mindig igy gondolkoztam. Sose akartam gyereket. Erre a világra nem....
Az hogy az élet néha mást hoz, az már megint más téma, főleg hogy ez nem egy emberes kérdés.
Egyébként én is csak azt tudom kérdezni amit Sheila. Ez már konkrét terv?
Csak halkan mondom, az ember legtöbbször hiába vár úgymond arra hogy megfelelő idő és körülmények legyenek a család bővülésére. Tudom mert a párom tiz évig nyúzott ezzel hogy mikor már. De hiába vártunk az idő csak telt és sose jött el az úgymond megfelelő idő. Szóval erre ne várjatok. Az ezzel járó papirmunka úgy is sokáig tart. Vágjatok bele! :-)

Zsofia said...

Nem, ez most csak eszmefuttatás, először otthont kell teremteni, meg amúgy sem hiszem, hogy bármit tehetek letelepedési engedély nélkül, de amint ezek megvannak, belevágunk.

Signetta said...

Nem semmi, hogy ezt gondolod. Mikor az én kis Zsófim előtt a meddőségi központban vártunk egy eredményre, egy nő a lombik programban már a 4-ik beültetésén volt túl, de nem sikerült neki terhesnek maradni. Mondta, hogy ez a harmadik gyereke lenne. Erre valaki kérdezte, hogy az első kettő spontán összejött? Mire a válasz: "Igen! Spontán örökbe fogadtuk őket!" :)
Én ekkor elgondolkoztam ezen a lehetőségen és tudtam, még nem lennék kész erre.
De egy hónappal később már ott volt a pocakomban Zsófusz. :D

Gigi said...

Háát...ez egy olyan összetett téma, amit most csak úgy nem tudok pár mondatban összefoglalni. Ha nem lehetett volna gyerekem én is örökbe fogadtam volna DE én pici korom óta saját babára vágytam mindig is. És tudom, hogy humánus és önzetlen és stb dolog "in need" gyerekeket örökbe fogadni, de szomorú lettem volna, ha nem lehetett volna saját.
Jó dolog, hogy hasonlít rád (nálunk mondjuk Apára) és biztos, hogy ugyanúgy lehet szeretni egy nem sajátot, de az a szerelem, amit Lizzy iránt érzek az első pillanat óta az valami őrület. Én is hallottam olyanról, aki örökbe fogadott picit aztán mégis akart sajátot, de akkor már késő volt..nehéz ügy ez. Drukkolok, és szóljatok, ha lesz miért:)
Jim sem ragaszkodik a bio-babához?(Tök jó, hogy eddig egy hang nem esett Jimről:)))

Zsofia said...

Jimnek az előző házasságából van már két Foster gyermeke...igaz ex teljesen elvette őket tőle, nem is látta őket 2 éve :((
Azért hozzátartozik a dologhoz, hogy gyerekkorom óta rettegek a terhességtől....fogalmam sincs hogy miért, teljesen hiányzik belőlem a szülés-terhesség anyai ösztön

Zsani said...

Már régóta olvaslak,de még nem kommenteltem soha! Szerintem csodás dolog átélni a pocakosságot és a szülést! Bár én is féltem nagyon a szüléstől! De megértem a te nézeteidet is! Jó dolog az is ha más gyereknek segitesz családot teremnteni mert sok olyan van akiket eldobnak sajnos :-((
Neharagudj, ha valami rosszat irtam!

Zsofia said...

Dehogy írtál rosszat :) Nem vitatom, hogy csodás, egyáltalán nem...csak nekem valahogy mások az érzéseim...ilyen embernek is köll lenni a Földön, no :)

Ercsi said...

Én teljesen megértelek, bár ugye nekem van már 2... És még LESZ is kettő, előbb utóbb... De nagyon sokat gondolkodom rajta, hogy legyen egy örökbefogadott gyerekünk is, akit megmentünk, akinek családot adunk. Mert igenis megmenti az életét, ha örökbefogadjuk... És szerintem nagyon szép dolog lesz Tőletek, ha megmentetek egy gyereket!
És tudom, hogy sok lett benne a "megmenteni", de az ismétlés a nyomatékosítás eszköze! ;)

Zsofia said...

Köszönöm Ercsi :))))

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...