Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 8, 2011

A szakácskönyv

Anyósom szép meglepetéssel tért vissza Oregonból, ahol a sógornőm egy kiárúsításon találta ezt a magyar szakácskönyvet! Isteni! Az írónő nem magyar, de a férje az, és Susan mindent megtanult a magyar konyháról, először a hetvenes évek elején adták ki a könyvet. Nem csak fantasztikus receptekkel van tele, hanem szó esik az ételek kultúrális, történelmi hátteréről, és mindehhez borajánló is tartozik.
Rengeteg olyan receptet találtam, amiről eddig még soha nem is hallottam, a hozzávalókat úgy jeleníti meg, hogy passzoljon az amerikai lehetőségekhez (helyettesítőkre gondolok, amelyek mégsem változtatják meg az ízeket). A csontlevestől kezdve, a csirkepaprikáson át a dobostortáig mindent megtalálsz ebben a könyvben, egyszerűen imádom!

Tegnap meg is alkottam életem első rakottkrumpliját...nyilván a rakottkrumpli nem újdonság számomra, de még soha nem próbáltam ezelőtt :) Finom lett, leszámítva, hogy a kolbász nem olyan jó kis szaftos, mint az otthoniak...na de majd keresek valami jobb fajtát legközelebb :)


2 comments:

jociandi said...

Én angol nyelvűeknek a Gundel kis bordó szakácskönyvét szoktam ajándékozni, de kapott már ilyet japán nyelven egy japán ismerős is.

Zsofia said...

Én erről a szakácskönyvről nem is hallottam még! megyek utánanézek

Post a Comment

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...