Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 9, 2011

Snake River Canyon

Ma nem volt Jimnek suli, így elhatároztuk, hogy kirándulunk egyet. Bár nagyon fújt a szél, de minket az nem zavart :)
A Snake folyó kanyon kb 14.000 évvel ezelőtt keletkezett, az itteni vulkanikus hegyeket (Owyhee hegyek) nem csak a folyó vájta ki, hanem a Bonneville tó hatalmas áradása, mely manapság Utah államban tartózkodik, de 14.000 évvel ezelőtt kiterjedt Idaho, és Nevada állam részeire is. A tó elöntötte a kisebb kanyonokat, mélyebbé és tágasabbá téve őket.
Ez a terület a Birds of Prey nevet is viseli, ugyanis itt figyelhető meg az USA (de talán az egész világ) legnagyobb ragadozómadár populációja: sasok, sólymok, ölyvek lakhelye a kanyon, de sok a nyúl, kígyó, borz és pici prérikutya is. Utóbbiak elképesztően aranyosak...és sajnos gyorsak, így fénykép az nincs.
A környék történelme is gazdag, már 10.000 évvel ezelőtt is éltek itt amerikai őslakosok. Láttunk néhány szép sólymot és sast, ám a szeles idő nem kedvezett a madár mefigyelési szándékunknak... nem számít, mert annyira szép a kanyon, hogy madarak nélkül és megéri megnézni.
Miután kigyönyörködtük magunkat, elindultunk lefelé a kanyon szívébe megnézni a Swan Falls gátat, mely 1901-ben épült, hogy áramot termeljen. Itt láttunk kacsákat, libákat, vöcsköket. Szép a folyópart nagyon, az út másik oldalán pedig a vulkanikus hegyfalak magasodtak fölénk. Megálltunk, én be akartam menni a vulkanikus köves rétre, Jim mondta, hogy OK, de ő megy elől a kígyók miatt...erre én mondtam, hogy OK, ha kígyók is vannak, akkor én inkább visszaülök a kocsiba hehe.
Na és akkor a képek:
Owyhee hegyek zsályabokrokkal


Snake folyó kanyon



Libák :)

Vöcskök

Swan Falls gát

Vulkanikus hegyfalak

Snake folyó



1 comments:

Post a Comment

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...