Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 26, 2011

Nampa belváros


Lee bácsiék itt voltak egész héten, jókat szórakoztunk, főztünk, sétáltunk együtt. Ma nekiveselkedtünk, hogy lecsekkoljuk Nampa belvárosát, ami mondjuk úgy 3 utca, de nagyon érdekes volt számomra, mert tele van antik üzletekkel, kávézókkal, teaházakkal, cukrászdákkal. Kedvencem az óriási használtkönyv bolt volt, klasszikus irodalomtól kezdve a szakácskönyvekig mindent megtalálhatsz, be is szereztem magamnak Zola-tól a Germinált, amit még soha nem olvastam. Az antik üzletek lenyűgöznek engem. Főleg viktoriánus és a 20. század első feléből származó tárgyak, játékok, ruhák stb lelhetők fel...többnyire mind személyes tárgy (evőeszközök, üvegek, teáscsészék, díszek stb), amelyek generációkon át öröklődtek vagy porosodtak a padláson, míg valaki úgy nem döntött, hogy megszabadul tőlük. Órákat eltöltöttem volna csak azon gondolkozva hogy vajon kié volt például az a tükör vagy az a kalap...milyen ember lehetett, hogyan élt :)
El tudom magamról képzelni, hogy egyszer berendezek magamnak egy kis vitrint, apró antik tárgyakkal :))))
Beültünk egy cukrászdába is kávézni és kókuszos pitét enni, épp időben értünk haza, hogy megfőzzük az utolsó közös vacsorát, Lee bácsiék holnap indulnak vissza Kanadába.

2 comments:

Christine said...

Egy rugóra jár az agyunk. Nekem is mindig a tárgyak története a legérdekesebb. Kár hogy kézrátételell nem lehet kiszipkázni belőlük a sztorikat. :-)

Zsofia said...

:))))

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...