Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 26, 2010

Bekukkantok

Na itt vagyok...az a hülye főiskola Lac La Biche-ben képtelen választ adni, hogy akkor most menjünk vissza vagy ne...áhhh. Közben Jim kiváltotta a tanári engedélyét, lehet hogy újra tanítóbácsi lesz...és akkor meg maradunk LOL már nem tudom mit fogunk csinálni, de egyre több az ötlet. :)))))

Belegondoltam, hogy momentán hogyan használjuk a vonzást...egyikünk sem tudja hogy mit akar, hogy mi lenne a jobb, nem tudunk dönteni, és így csak zavaros impulzusokat küldünk ki...és azt is kapjuk vissza. Szerintem ilyenkor egy valamit lehet tenni. Körülvesszük magunkat szeretettel, jó gondolatokkal, örömmel...ezáltal pedig azt fogjuk bevonzani ami a legjobb, akkor is ha most nem tudunk dönteni.

Amúgy meg jól vagyunk, szeretjük egymást, anyósomat lassan előléptetem, mi következik az angyal után a rangsorban???? :)))))))

Wednesday, October 20, 2010

Gondolatébresztés

Hahó :)
Szeretnék megosztani veletek egy új blogot, melyet két barátommal alkottunk meg. Érdekes témák, gondolatok fognak megjelenni a blogban, valamint szeretnénk sok emberhez eljuttatni egy konferencián való résztvétel lehetőségét.
Nézzetek be kérlek és ha van rá lehetőségetek, légyszi linkeljétek ki a blogot, hogy minél többen olvashassák. Köszönöm szépen!!!

Tuesday, October 12, 2010

Konyvajanlo: Sarah's key

Ujabb konyvajanloval jottem ma. Sarah’s key (Sarah kulcsa) egy gyonyoru es megrazo tortenet egy zsido kislanyrol, aki 1942-ben mielott elhurcolja egesz csaladjat es ot magat is a nacik altal vezetett francia rendorseg, bezarja kisoccset egy rejtett gardrobba, ami a lakasukban van, es megigeri neki, hogy visszamegy erte. A tortenet masik resze napjainkban jatszodik szinten Parizsban, ahol az amerikai szarmazasu ujsagiro, Julia elindul, hogy cikket irjon az 1942 juliusaban tortent borzalmakrol, mikozben erdekes kapcsolat alakul ki kozte es Sarah tortenete kozott. Nem konnyu olvasmany, de megeri. Az irono Tatiana De Rosnay Parizsban el, angol-francia-orosz szulok gyermeke.

Wednesday, October 6, 2010

Vorosiszap...

Olyan borzaszto ami tortent, meg az itteni TV csatorna is mutatja a hiradoban. Megszakad a szivem, es nem tudom hogyan segithetnek..innen...messzirol :(((((

Tuesday, October 5, 2010

Itt vagyok

Jo regen nem irtam tudom, de meg mindig varakozasi idoszakban vagyunk. A helyzet az, hogy kezdjuk Kanadat elfelejteni (Jim most eppen beszel a foiskola igazgatojaval arrol, hogy milyen hulyen bantak velunk, de igazsag szerint remelem nem ajanljak fel ujra az allast, mert a fene sem akar ilyen emberekkel dolgozni). Rengeteg helyet megpalyaztunk itt, es most varjuk a visszajelzeseket. Nem mondom, hogy nem vagyunk idegesek ahogy telik az ido, de tudjuk, hogy minden rendben lesz.

Gondoltam irok egy kicsit Idaho-rol is. Nampa Idaho del-nyugati reszen fekszik, kozel a fovaroshoz, Boise-hoz. A klima kisse sivatagos, illetve hegyi-sivatagos. Forro, de szaraz nyar, rovid osz, hideg de nem tul csapadekos tel, es hosszu, szep tavasz. Itt talalhato Eszak-Amerika legmelyebb szakadeka amit Pokol Kanyonnak hivnak, melyebb mint a Grand Kanyon. A populacio fele spanyol, mexikoi szarmazasu, sajnos a fiatalok gyakran keverednek bunugyekbe, bandakba, de alapvetoen en nagyon kedvelem oket, mert kedvesek es baratsagosak. Az allam fokent mezogazdasagbol es banyaszatbol el, az egyik legolcsobb allam, de ez viszont a fizeteseken is meglatszik, ahogy Ditti is irta a kommenjeben.
Nagy szerepe van a sportnak, termeszetesen az amerikai futballnak. Bar Idaho-nak nincs profi csapata, az egyetemi csapat (Boise State Broncos) nagyon hires es az egyik legjobb az orszagban. Amikor jatszanak, az egesz varos kituzi a zaszlojukat, es minden masodik ember a csapat hivatalos szineibe oltozik, jopofa.
Tettem fel az albumba uj kepeket, elmentunk megnezni ket regi banyaszvaroskat, az egyik ma mar csak turista latvanyossag, a masik lakossaga mindossze 400-500 fo korul van, eleg kihalt, de jo es erdekes volt latni a regi stilusu hazakat, utakat, uzleteket.

Idaho

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...