Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 26, 2010

Ajándék Skye-tól :)

Remélem mindenkinek nagyon jól telnek az ünnepek :) Néhányan biztos láttátok a képet Facebookon, de gondoltam leírom az egészet:

Pár napja kezdődött, Skye furán kezdett viselkedni. Állandóan Jimet akarta, és amikor Jim megsimogatta a hátát, kidülledt szemekkel, halkan csipogott. Megijedtem, hogy beteg, de anyósom közölte, hogy csak kanos :-O A farmon a csirkék ugyanígy viselkedtek...na mondom, ez marha jó :))) Azért megnyugodtunk, hogy nincs semmi baja, és nem csináltunk ügyet belőle.

Szenteste elmentünk a templomba, és mikor visszaértünk a házba, hallottam, hogy Skye nagyon furcsán fütyürészik...rohantam le, és mit találtam? Egy tojást a kalitka egyik sarkában :)))) nagyon meg voltunk hatódva (a nöstények akkor is képesek tojni, ha nincsenek megtermékenyítve, de a tojásból nyilván nem bújik ki majd semmi). Eleinte nem izgatta Skye-t a tojás, de tegnap már megpróbált ráülni, és ma reggel megérkezett a második is :)))) Azóta el nem megy mellőlük, és ha közelítek a kalitka felé, rohan megtámadni :)))
Azt olvastam, hogy ha elvesszük a tojásokat, akkor arra ösztönözzük, hogy még többet tojjon, meg kell várni amíg befejezi (3-4 tojással), és aztán pár nap múlva elvenni a tojásokat, nem fogja érdekelni onnantól kezdve.

Na hát szóval szép kis karácsonyi meglepetés volt :)))

3 comments:

Gigi said...

oh egyem meg....de ari lehet:)))

Signetta said...

Ez jó! :) Nálunk mikor csak fiú papagájok voltak, betettünk egy akkora fehér követ, mint a tojásuk és ők is ráültek és "költötték". Aztán mikor elvettük tőlük, egymást etették. :) Olyan kedvesek. :)

Zsofia said...

És ma megjött a harmadik is...viszont kezdem komolyan sajnálni, délután értekezünk egy állatorvossal, hogy mi legyen :)

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...