Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 28, 2010

EGÉSZség

Tudom jó régen nem írtam és az olvasással is el vagyok maradva, ígérem sietek bepótolni.

Komolyan kezembe vettem az egészségem. Találtam egy tündéri doktornőt, aki egyetért velem abban, hogy a miómára nem kizárólag a műtét a válasz...az ugyanis nem szűnteti meg a kiváltó okot. Találtam egy holisztikus terápiát, ami diétából, tornából, meditációból stb áll és kimondottan a hormonrendszerre is hatással van. Tízféle táplálékkiegészítőt szedek, mindegyik természetes, növényi cucc, egyik sem valami TV shoppos csodabogyó :) A diéta kemény, sorolom, hogy mit nem lehet: cukor és édesítő, tejtermékek, vöröshús, fehér liszt, fehér rizs, zsiradékok (kivéve extra szűz oliva olaj), édes vagy éppen túl savas gyü,ölcsök és zöldségek. Miért tiltott? A kutya sem érti, hogy a ember mitől lett olyan gyagyás, hogy elkezdte állatok anyatejét inni....gondoljatok bele, fura. De rosszabb, hogy manapság ezeket telenyomják hormonokkal és antibiotikuomokkal, ugyanez vonatkozik a marha és disznóhúsra. A cukor evidens...felborult hormonháztartásnak nem tesz jót a magas vércukorszint. A többi tiltott táplálék pedig hajlamos felborítani a test egyensúlyát, PH szintjét. Nyilván, akinek nincs miómája vagy egyéb hormonokon alapuló baja, azoknak sem ártana egészségesebben élnie, de nem szükséges ilyen diéta.

Így rengeteg nyers zöldséget eszek vagy pároltat, sok-sok mag és diófélét, kis csirkehúst vagy halat, néhány gyümölcsöt. Kb 2 hét múlva csinálnom kell egy két napos böjtöt, de ez nem azt jelenti, hogy csak vizen élek majd, ezt követi egy egy hetes fokhagyma kúra heheeh, ami kiűz mindenféle parazitát (igen, mindenkiben ott élnek a mocskok)

A torna nálam nem lényeges, mivel egyész nap talpon vagyok és a munkám kapcsán rengeteget mozgok (ennek köszönhetően 10 kilót fogytam pár hónap alatt), de megtanultam néhány légzőgyakorlatot, relaxációs technikát...na meg persze a reiki is segít. Ma van a negyedik napom, és sokkal jobban érzem magam testben és lélekben, szinte hihetetlen. Tele vagyok energiával, mégis nyugodtnak érzem magam.

Meglátjuk...a főnököm azt mondja: a legalapvetőbb igazság (csak senki nem figyel rá), hogy egy megtisztított, nyugodt, stresszmentes test az esetek 90%-ban egyszerűen meggyógyítja önmagát...

10 comments:

Sheila G. said...

az utolsó bekezdésben van mindennek a veleje, szofi.
drukkolok neked.
cs.

Nina (Blooming) said...

Gratulálok, tíz kiló az rengeteg. Csak így tovább.
Az ételek manapság borzasztóak és az a legnagyobb baj, hogy nem lehet semmiben megbízni. Még a bio-ra is kétkedve nézek, pedig lassan átállok arra. Bioétel, bio tisztálkodószerek... de igazán sosem lehetek biztos abban, hogy amit eszem, az tényleg csak zöldség, gyümölcs, és nem egy kis permettel ellátott finomság.
Én egy ideje húst nem is eszem már, vagyis törekszem rá. Valójában nem divatvega vagyok, csupán nem kívánom a húst semmilyen formában, a szalámiktól kiver a víz... egy-két étellel foglalkozó, leleplező (nyilván kissé hatásvadász, de összességében igaz) dokumentumfilm megtekintését ajánlanám minden embernek ezen a Földön, ösztönzőleg hat...:P - Kétszer is meggondolod ezek után, eszel-e mesterségesen felfújt csirkét vagy marhát.
És igen, a test képes öngyógyításra, csak törődni kellene vele... szegény testecskék... ami viszont kivédhetetlen, az a szennyezett levegő, ééés akkor nem megyek bele ilyenekbe, mert doktori disszertációt lehetne ezekből rittyenteni. Vigyázz magadra és csak így tovább:)

Kriszti said...

Kitartást kívánok az elhatározásodhoz!:-)

Zsofia said...

Azóta még 2.5 kiló leugrott, de szerintem az csak víz volt...:) A levegővel szerencsém van, viszonylag tiszta és a víz is jó, de vettem szűrőt a csapra így még jobb :)

Sheila G. said...

mondjuk egy friss képpel megörvendeztethetnél bennünket
(bocs szmájlik nincsenek, de éppen most olvastam _azt_ a blogot)

Sz. said...

Jó volt olvasni Téged:)))) Hamarosan írok, de mi is költözünk, rendezem a soraimat:)
Puszi

DITTIBABA said...

Hu Szoffy, teljesen felkeltetted az erdeklodesemet!!

Doridia said...

Nagyon jó úton haladsz! :) Nagyon hasonló úton vagyunk és ahogy elnézem a körülöttem lévőket akinek nőgyógyászati problémája van annak tilos a tejtermék és a husi. :( Manapság már az állatokat sem hagyják a saját ütemükben nőni és fejlődni, teletömik növekedésserkentő hormonokkal pl. (csak hogy egyet említsek) hogy minél előbb elérjék a vágósúlyt. Ezek a hormonok pedig az elfogyasztásukkal bekerülnek az emberi szervezetbe is. Aki erre nem érzékeny - értem úgy, hogy megeheti a vasszöget is és semmi baja - annak nem okoz galibát, de az olyanok mint mi sajnos csúnya dolgokat tesz a szervezetben. :(
Én már fél éve nem eszek se húst, se tejet, se édességet. Nem olyan vészes, kibírható! :)
Biztosan meglesz az eredménye Nálad is! :)

Maggie said...

hajrá csajszi, csak vigyázz magadra. :)
Puszillak!

Zsofia said...

Hát igen, érdekes amit írsz Snoopy, drukkolok Neked is :)

Sz. várom hogy írjál!!!!!

Post a Comment

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...