Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 26, 2010

Ajándék Skye-tól :)

Remélem mindenkinek nagyon jól telnek az ünnepek :) Néhányan biztos láttátok a képet Facebookon, de gondoltam leírom az egészet:

Pár napja kezdődött, Skye furán kezdett viselkedni. Állandóan Jimet akarta, és amikor Jim megsimogatta a hátát, kidülledt szemekkel, halkan csipogott. Megijedtem, hogy beteg, de anyósom közölte, hogy csak kanos :-O A farmon a csirkék ugyanígy viselkedtek...na mondom, ez marha jó :))) Azért megnyugodtunk, hogy nincs semmi baja, és nem csináltunk ügyet belőle.

Szenteste elmentünk a templomba, és mikor visszaértünk a házba, hallottam, hogy Skye nagyon furcsán fütyürészik...rohantam le, és mit találtam? Egy tojást a kalitka egyik sarkában :)))) nagyon meg voltunk hatódva (a nöstények akkor is képesek tojni, ha nincsenek megtermékenyítve, de a tojásból nyilván nem bújik ki majd semmi). Eleinte nem izgatta Skye-t a tojás, de tegnap már megpróbált ráülni, és ma reggel megérkezett a második is :)))) Azóta el nem megy mellőlük, és ha közelítek a kalitka felé, rohan megtámadni :)))
Azt olvastam, hogy ha elvesszük a tojásokat, akkor arra ösztönözzük, hogy még többet tojjon, meg kell várni amíg befejezi (3-4 tojással), és aztán pár nap múlva elvenni a tojásokat, nem fogja érdekelni onnantól kezdve.

Na hát szóval szép kis karácsonyi meglepetés volt :)))

Monday, December 20, 2010

Készülődünk

Javában karácsonyozunk már, rengeteg díszt, kültéri égőket tettünk fel, de sajnos mivel az én gépem tönkrement és anyósoml nem nagy szám, így nem sikerült jó képeket csinálni.

Sokféle cukorkát, csoki és kekszfélét sütögetünk már előre, és gyűlnek az ajándékok a fa alá :) Kaptunk csomagot rokonoktól, és bevallom nagyon jó érzés, hogy gondoltak ránk.

Nem meséltem még, hogy szombatonként templomba járunk az anyósom kedvéért, nem erőltetné, de tudom hogy fontos neki, és annyira jó fejek a papok meg az egész közösség, hogy jó ott lenni, akkor is, ha nem vagyok vallásos igazán. Tegnap összejövetelt rendezett a templom két papja, akik egymás mellett laknak egy ikerházban...mindenki mehetett aki akart, volt kaja, pia minden, cserébe annyit kértek, hogy mindenki vigyen egy-egy kaparós sorsjegyet és ha nyernek, a pénzt a templomnak adják. :)))) Jó volt!

Úgy néz ki, hogy fehér karácsonyunk lesz itt, legalábbis remélem...minden nap esik egy kis hó, és többnyire meg is marad...drukkoljatok :))))

Friday, December 10, 2010

Bénázunk...

Bénázós időszakban vagyunk azt hiszem....pár napja Jimmel elindultunk volna a bankba, hogy hozzáadjunk engem is a folyószámlájához. Itt a bejárati ajtó úgy működik, hogy elfordítod a kis kallantyút az ajtógombon, és amikor becsukódik az ajtó, automatikusan be is záródik. A kulcsot -nem tudom miért- a veranda egyik oszlopán lévő kis hőmérő mögött tartjuk. Na jó, ajtó zárva, de hopp! a cigim bent maradt, semmi gond visszamegyek érte. De hol a kulcs????? Mert nincs a hőmérő mögött....most mi legyen? Anyósom a barátnőivel ebédel, mi meg ki vagyunk zárva. Kis tanakodás után Jim elindult, hogy kiszedje valahogy az alagsori fürdőszoba ablakát. Sikerült. Elkezdett bemászni, de nagyon be voltunk tojva, hogy mi lesz, ha beragad, mert az ablak elég kicsi. Szerencsére ez nem történt meg :)))) A kulcs persze az előszoba asztalán pihent.

Én meg ma reggel elindultam feltölteni a madáretetőket, és nem vettem észre, hogy a kis ösvény ami az etetők és a sufni között van (és lejtős) jéggel van bevonva...akkorát estem, hogy a ház is beleremegett szerintem....

Még a Macska is bénázik, tegnap hatszor futott neki anyósom autójának...ötször sikeresen lesett, hatodjára csak feljutott a motorháztetőre, utána 10 percig azzal szórakozott, hogy le-föl szánkázott a szélvédőn :))))))

Saturday, December 4, 2010

Google chrome fordító szolgáltatás

Még mindig röhögök ezen....elkezdtem a Google chrome-ot használni, imádom, és ahogy olvastam a saját blogom, fent egy sávban felajánlott angol fordítást...rákattintottam és a blogom megjelent angol nyelven...na de a fordítás az valami röhej!!! Próbáljátok ki, ha van egy kis időtök... :)))))))

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...