Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 29, 2012

The Hunger Games - ajánló

A könyvet anno már a Chapters-ben is láttam, nagyon népszerű volt a tinik körében, most kijött az első rész filmen is...megnéztem az előzetest, és azonnal megvettem a könyvet, majd a filmet is megnéztük.
A téma nem vidám...nagyon nem. Utópisztikus, szürreális, bizarr, nyomasztó...és pont ettől érinti meg az embert a szíve legmélyén.
Képzeljük el, hogy az USA helyén egy Panem nevű birodalom áll, mely egy fővárost és 12, különböző iparágakra szakosodott körzetet jelent. Volt 13. is, de egy lázadás következtében a Kapitólium a földbe döngölte az egész körzetet. Bűntetés és okulás gyanánt azóta minden évben megrendezik az Éhezők Viadalát. A 12 körzetben kisorsolnak 1-1 fiút és lányt (koruk 12-től 18-ig terjed), a 24 "nyertest" a fővárosba viszik, ahol 3 nap alatt kiképezik őket (már amennyire 3 nap alatt ezt meg lehet tenni), aztán szabadon eresztik őket az Arénában, ami nem más, mint egy hatalmas vadon. Csak 1 jöhet ki élve. Ami még ennél is rosszabb, hogy a viadalt TV show formájában közvetítik...a fővárosi gazdag emberek, akik egyébként idióta bohócok módjára öltözködnek, fogadhatnak, hogy ki marad életben, valamint szponzorként eljuttathatnak a szerencsétlenek számára gyógyszert, ételt, gyufát stb...ha éppen úgy tartja kedvük. Eközben a 12 körzet éhező, és szegény lakossága kényszerítve van arra, hogy a TV show-t nézze...
Láttunk már hasonló történetet, ott volt Stephen Kingtől a Running Man vagy a japán Battle Royale, utóbbi tényleg nagyon hasonló a Hunger Game-hez...legalábbis az alapok.
Az Éhezők Viadala számomra nagyon elgondolkodtató volt, nem hiszem, hogy ilyesmi előfordulhat a valóságban...de csak azért nem, mert ehhez arra lenne szükség, hogy egyetlen kis birodalom létezzen a Földön...ami az emberek lelkivilágát, gonoszságát illeti, sajnos el tudom képzelni, hogy az emberiség fele már most képes lenne élvezni egy ilyen TV show-t.

Jelenleg a második kötetet olvasom, és ugyanúgy rajongok érte, mint az elsőért.

Magyar (kissé gyenge) feliratos előzetes ITT

Thursday, March 22, 2012

Epés történet

Miközben én lázasan írom az új blogom, kiderült, hogy kedvenc férjecském epebájos...hogyaza,,,
Jövő kedden ki is kapják a gond okozóját, méghozzá egy olyan hiper-szuper új módszerrel, hogy még aznap haza is botorkálhat, igaz kissé kómás lesz, Az új módszernek köszönhetően, egy héten belül teljessé válik majd az egészsége, magyarán ez nem fogja befolyásolni a hurcolkodást...éljen!
Azért drukkoljatok :)

Sunday, March 18, 2012

A Varázslat

Nyitottam egy új blogot, amiben Rhonda Byrne új könyvének a The Magic-nek a 28 napos hála-programját fogom kielemezni. Akit érdekel a vonzás törvénye, az érdekesnek találja majd, szeretettel várlak titeket ott is :)

Friday, March 9, 2012

Vándorolunk...

Egyrészt be...a nagy emberektől kaptam leveleket, hogy minden szépen halad, és ez azt jelenti, hogy nyárra valószínűleg elkezdhetek hivatalosan robotolni....el sem hiszem, hogy vágyom rá, unok a seggemen csücsülni már nagyon.
Másrészt találtunk kérót! Április 7-től a miénk, tündéri, nem túl hatalmas, de jól elleszünk, és szép az egész komplexum, közel van rengeteg mindenhez, ahová gyalog is eljutok. Nem volt könnyű megfelelőt találni, mások is úgy vannak vele mint én...tojnak a vásárlásra, inkább bérelnek, ezért majdnem az összes lecsekkolt hely tele volt...ami meg nem, arról rosszakat olvastam haha.
Hármádik emelet a szentem, lift nincs, nagy élmény lesz becuccolni, no de ez a legkevesebb.

Ezt az egész szöveget bemásoltam a gugli fordítóba és akkora baromság, hogy simán publikálhatom...megjegyzem kedvenc exünk azóta sem dugta be ide az orrát, vagy legalábbis a live feed alapján nem láttam :P

Sunday, March 4, 2012

Szánalom a köbön


Azt nem tudom hogyan, de úgy néz ki, hogy párom, nem sok ésszel, de vastag bőrrel ellátott ex neje olvassa, lefordítja a blogom és a belőle megszerzett infot megpróbálja felhasználni (gondolok itt munkával, pénzzel kapcsolatos témákra leginkább). Hümm hümmm...hogy lehet valaki ennyire szánalmas? Isten látja lelkem, kimondottan sajnálom..persze nem sokat tehetek, vagy bezárom a blogom, vagy eltűröm, hiszen ez az internet nagy átka. Tudnám meghívóssá is tenni, de az meg nem én vagyok.
Úgyhogy mostantól nagyon megválogatom a szavaimat. Szomorú...de ilyen világban élünk, nem szeretnék túlzott energiát belefektetni a témába, csak egy valamit írnék, és remélem eljut a célszemélyhez: Holy shit...get a freaking life already!


Friday, March 2, 2012

Rudi

Ma, illetve tegnap délelőtt meghalt az én szépségem, Rudi. Majdnem 10 éves volt, 10 éven át volt a családunk tagja, és én 3 éve nem is láttam. Egész kicsi korától fogva beteges volt, sokat hányt, ment a hasa. Az állatorvos nem tudta mire vélni, de aztán felkerestünk egy másikat, aki szinte azonnal megállapította, hogy étel allergiás. Hogy konkrétan milyen ételre, az nem derült ki, viszont emiatt egész életében egy fajta, speciális száraz tápot ehetett csak. Az orvos meg mondta előre, hogy nem él majd addig, mint egy egészséges cica, mégsem számítottunk arra, ami végül tegnap történt. Napok óta elég sokat hányt, de Anyuék azt hitték, hogy azért, mert vedlett és sokkal több szőrt nyelt le. Tegnap reggelre sokkal rosszabbul lett, végül már mozdulni is alig tudott. Az állatorvos nem is nagyon mondott semmit, csak beadta neki a szurit, amitől Rudi szépen elaludt. Valószínűleg a veséi és a mája feladták, bár a légzése is elég rossz volt.

Rengeteg szeretetet kaptunk tőle, és mi mindent megtettünk azért hogy szép élete legyen. Már nem szenved...csak mi.


Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...