Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 23, 2011

Boldog Ünnepeket!

Mindenkinek kívánok szép és békés karácsonyt!
Nálunk minden a helyén van, leszámítva a dán vajas sütit. Régebben mindig volt otthon karácsonykor, de aztán megfeledkeztünk róla, itt meg eszembe sem jutott, hogy esetleg kapható, pedig igen, úgyhogy ma még azért elszaladtunk a boltba...először a Costco nevű üzlettel próbálkoztunk...a Costco híres arról, hogy az emberek birka módjára viselkednek és közlekednek (talán a hatalmas bevásárlókocsik miatt vagy mert minden sarkon van ingyenes kóstoló), pláne 2 nappal karácsony előtt. Majdnem idegbajt kaptam, és naná, hogy kifogytak mára a dán sütiből grrrr. Végül egy másik üzletben kaptunk szerencsére.
Itt ugyan 24.-e nem nagy szám leszámítva a misét, én ragaszkodtam hozzá, hogy halat együnk. Mit nem adnék magyar halászléért, de azt sem tudom milyen halból készíthetném el, ponty itt nincs (vagy csak nem tudok róla). Maradunk a lazacnál salátával és fokhagymás kenyérrel. Gondolkoztam a mákosgubán, de nem hiszem, hogy a családnak bejönne :) Az ajándékozást elosztjuk, hogy legyen egy kicsi holnap estére és vasárnap reggelre is.

Pihenjetek, örüljetek, szeressetek :)



Saturday, December 17, 2011

Levendulás trüffel

Ez a recept nem csak karácsonykor állja meg a helyét, de most akartam kipróbálni, itt az ünnepek környékén úgyis mindenki rengeteg féle édességet csinál. Nagyon egyszerű, sütni sem kell.

Hozzávalók:

* 12 levendula virág-fej vagy kb 3-4 teáskanál szárított levendula
* 30 deka csoki (15 deka keserédes és 15 deka félédes)
* 1.5 deci tejszín
* 2 evőkanál vaj
* zsírpapír

Ha nem találsz félédes és keserédes csokit, akkor próbálj meg olyat venni amin fel van tűntetve a kakaótartalom. A félédes csoki kakaótartalma 60%, a keserédesé 72-75%, szerintem működhet 20 deka sima keserű és 10 deka tejcsokival is.

A tejszínt egy tálba öntöd, hozzáadod a levendulát, majd beteszed a mikróba, és 15-20 másodpercekig melegíted, addig amíg elkezd picit gőzölögni vagy felmelegedik a tál, megkevergeted, majd hagyod pár percig állni. A melegítési folyamatot még kétszer elvégzed, ezután kóstold meg a tejszínt, ha érzed benne a levendula ízét, akkor nem kell tovább melegítgetni.

A kétfajta csoki felét, együtt, egy másik tálba teszed (apróra törve), majd szintén a mikróban, egy percig melegíted, kevered, majd további 10-15 másodpercekre visszateszed addig, amíg teljesen meg nem olvad (jóval gyorsabb és egyszerűbb, mint gőz felett olvasztani).

Leszűröd a levendulás tejszínt (a virágokat nem esszük meg) és beleöntöd az olvasztott csokiba. Jól keverd össze, majd kb 1-1.5 órára mehet a hűtőbe. Mikor már formálható a csokimassza, kis golyókat vagy halmokat csinálsz belőlük. Közben megolvasztod a maradék csokit a vajjal együtt, a masszába mártod a trüffelgolyókat, végül zsírpapírra helyezed és kb 2 órára visszateszed a hűtőbe.

A tetejét díszítheted színes cukorral pl, én azért szórtam rá egy kicsit mert anélkül úgy nézett ki, mint egy darab...tudodmi. :)))))))

A hozzávalókat megduplázhatod vagy akár triplázhatod is, attól függően, hogy mekkora mennyiségű édességet szeretnél, a receptet követve kb 13-15, diónagyságú trüffelt kapunk.

Nagyon finom, krémes és különleges!!!!




Monday, December 12, 2011

Fények

Tombol a karácsonyi hangulat, szövegre nem is nagyon van szükség :P Az első három kép itthon készült, a nappalinkban van a Betlehem. és kb kismillió gyertyatartó, melyeket minden este felavatunk ám Jimmel. A fenti nappaliban van a karácsonyfa :)




Ez pedig itt Caldwell, a mellettünk lévő kisváros. Nampa belvárosa, ami 2 darab utcából áll ugyan ki van világítva és van egy nagy karácsonyfa is, de nem igazán tetszett, ez annál inkább. Az Indián Patak két partját dekorálta ki Caldwell városa, gyönyörű!!!!














Sunday, December 11, 2011

Fészkelés :)

Nem vagyok ám eltűnve, csak drága Skye megint fészkelésre adta a fejét, es ez lefoglal. Kétlem hogy Samnek köze van a dologhoz, mert Skye még mindig nem férjként tekint rá (igaz legalább már nem Jimet nézi párjának mint tavaly ilyenkor). Szerencsére használja a fészekdobozt, így talán a fészkelési élmény segíti majd a jövőben, hogy igazi családot akarjon fiókákkal együtt :) Azt is észrevettem, hogy mintha kicsit közelebb kerültek volna egymáshoz Sam-mel...no majd kiderül.
Naponta többször kell friss kaját biztosítani nekik (főtt tésztát, rizst, zöldségeket, tojást), és naponta komolyan takarítani kell a kalitkát, mert Skye nagyon ritkán könnyít magán, olyankor viszont hatalmasat....bocs, inkább ne képzelje el senki :P

Amúgy jól vagyunk, Jim leszerződött egy korrepetálással foglalkozó céggel, már van 3 tanítványa, jó kis extra jövedelem lesz.
Megkaptuk a karácsonyi csomagot anyuéktól és ők is megkapták a miénket, befejeztük a karácsonyi bevásárlást, most már csak csomagolni kell, amit utálok, mert nagyon gyatra ilyesmihez a kézügyességem...nem baj, legalább öröm lesz letépni az ajándékról a papírt :)

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...