Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 29, 2011

Karácsonyfa Fesztivál

Vasárnap látogattuk meg a helyi kultúrház karácsonyfa fesztiválját, ahol nemcsak előre megalkotott és feldíszített fák voltak kiállítva, meg is lehet őket venni...iszonyú áron persze :) Volt csendes aukció is, ami abból áll, hogy egy adott ajándékcsomag mellett feljegyzed egy papírra, hogy mennyit adnál érte, és ha nyersz, akkor átveheted a csomagot. A rendezvény fénypontja a Junior Jammers koncertje volt...főleg hegedűsökből és gitárosokból áll a zenekar, a legkisebbek alig több, mint 4 évesek és valójában nem játszanak, csak szokják a közönség hangulatát ( az alábbi video-n ez látható is, a baloldali 3 piciny gyerkőc csak mórikálja magát :) )
Csodás hangulata volt az egész épületnek, nagyon jó kis program volt.











Thursday, November 24, 2011

Hálaadás

Hatalmas zabálást rendeztünk hálaadás alkalmából, átjött Jim nővére a férjével és Jim öccse. Pulyka helyett két csirke került a sütőbe tőzegáfonyás (cranberry...nemzeti eledel hálaadáskor) töltelékkel, mellé csináltunk krumplipürét, baconos kelbimbót, pürésített tököt, rakott zöldbabot. Desszertnek volt 3 féle pite, és narancshab....alig ettem valamit, annyira eltelített már a látvány is. :)
Aztán kihasználtam az alkalmat, hogy a karácsonyra koncentráljak, a nappalinkban elkezdtem dekorálni, hamarosan a fát is felállítjuk, és persze a blog is kötelezően új ruhát kapott.

Képeket is hoztam, még múlt szombaton átruccantunk Boise-ba hogy megnézzük a kormányépületet és a Szent János katedrálist, mindkettő nagyon szép volt.







Wednesday, November 16, 2011

Bazár és kacsák

Tudom jó régen nem írtam szégyellem is magam :) Múlt szombaton került megrendezésre a Candy Cane Lane karácsonyi bazár (pedig hol van még karácsony???), ahol nekem is volt egy asztalom. Elég jól sikerült, a könyvjelzőimet vitték, mint a cukrot, nem is gondoltam volna. Eladtam jónéhány rózsafűzért és karkötőt is. Fényképezőgépet meg elfelejtettem vinni :( Olyan helyesek voltak a többi asztalok (lekvárok, savanyúságok, gyertyák, ékszerek stb) jó lett volna megörökíteni...

Vasárnap szép őszi időre ébredtünk, így ebéd után kimentünk Jimmel a Wilson tavakhoz megnézni a kacsákat :) Rengeteg van belőlük, némelyik halastó úgy nézett ki, mint valami kacsa-város :) Nagyot sétáltunk, utána megnéztünk két karácsonyi farmot. Ezt úgy kell elképzelni, hogy adott egy szimpla családi farm, ahol egy vagy két kis épületet berendeznek karácsonyi boltnak. Az első helyen kóstoltunk forró, édes almabort (alkoholmentes és tuti hogy fogok itthon csinálni!!), a második farmon pedig vettünk fűszeres sajtokat (igazából nem is sajt...a sajtkészítés közben keletkezik, a túró és a sajt közötti átmenet, és iszonyú finom).

Most lassan de biztosan nagytakarítást rendezünk az egész házban, utána a raktárból kihozzuk az összes karácsonyi cuccunkat, és jól kidekorálunk velük mindent :)




Thursday, November 3, 2011

Pipike :)

Egyre gyakrabban próbálok ki új recepteket, és többnyire én főzök, mivel Jim csak öt felé ér haza, anyósom meg látástól mikulásig varr mindenféle karácsonyi cuccot (táskákat, alátéteket, mikulás-ruhát filcből, amibe cukorkát, vagy pénzt lehet elrejteni stb) a jövő szombati nagyvásárra, ahol nekem is lesz ám egy külön asztalom a csomózott rózsafűzérek, könyvjelzők és féldrágakő karkötőim számára. Nem bánom ám a főzést, imádom....no hát ezt alkottam legutóbb:
Kell hozzá egy egész csirke feldarabolva...vagy akár combok önmagukban....a darabokat bedörzsöljük sóval, borssal, majorannával, meghintjük kis paprikával. Közben a tepsit kivajazzuk, és elhelyezzünk benne felkarikázott krumplit, répát, almát, hagymát a csirkedarabokkal együtt. Fólia alatt egy órán át sütjük (180 C, 350 F), majd eltávolítjuk a fóliát és még 15 percig hagyjuk, hogy a csirke bőre megpiruljon. A krumpli és a hagyma nem igazán barnul meg, de kivehetjük a húst és tovább píríthatjuk a zöldségeket ha akarjuk. Egyszerű, és a hús mellet a köretet is elintézzük egy füst alatt...nagyon finom!


Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...