Daisypath Anniversary tickers

Sunday, October 23, 2011

Büszkeség

Már többször fel szerettem volna hozni ezt a témát, de most tökéletes alkalom nyílt rá!
Drága Anyukám és drága párja, János, már tél végén elhatározták, hogy szebbé varázsolják a ház előtti zöld területet. Panelház lévén, ez egyrészt a közösség tulajdona, másrészt gusztustalan sövényekből és gazból állt. Fantasztikus, hogy mit hoztak létre a hónapok során....a sövényt megvágták, gyakorlatilag szinte teljesen eltávolították, s helyére került egy csodaszép virágoskert, kerítéssel, utacskákkal, még egy kis padot és asztalkát is elhelyeztek...mindezt önerőből természetesen. Az egész környék a csodájára járt nyáron, idegenek mentek oda Anyuékhoz palántákkal és kérték őket, hogy ültessék el azokat is, és ami a legszebb, hogy senki nem rongálta meg, nem lopták el vagy taposták le a növényeket. Arra is futotta, hogy néhány zöldséget termesszenek, ami jól jött a konyhában :)
Szóval egész nyári munkájuknak meg lett az eredménye, beadtak egy pályázatot a Szebb Kispesti Környezetünkért mozgalom keretein belül, és első helyezést értek el, civil kategóriában! A díjkiosztó két napja volt a Polgármesteri Hivatalban. Nem csak egy szép oklevelet kaptak plakettel és egy hatalmas cserepes virággal, de anyagi hozzájárulást is a kert további szépítéséhez.
Nagyon büszke vagyok rájuk, csak így tovább!!! :))))


Sunday, October 9, 2011

Rajongás

Tavaly már írtam egyszer a Boise State Broncos-ról azt hiszem...ez az egyetemi amerikai focicsapat nagyon népszerű, és nagyon jól teljesít általában (2.-3. az egész USA-ban). Az hagyján, hogy minden második ember Bronco pulcsit, pólót, sálat visel a szezon alatt mindenhol, de hogy mi minden mást lehet kapni a csapat színeivel, védjegyéval...na az már kicsit sok :))))
Hoztam képeket :)








Más: Jól beválik a napi séta! Általában 3 km-et sétálok, gyors tempóban, találtam egy jó, dimbes-dombos útvonalat is a környéken. Csak azt utálom, hogy sok helyen itt nincs járda, csak az út mentén haladok. Vettünk is egy ilyen villogó szir-szart, amit a pulcsimra akasztok, és jelzi az autósoknak, hogy én ott megyek :) Fő a biztonság.

Más: Még hetek vannak Halloween-ig, de már mindenhol ott figyel a karácsonyi dekoráció...felfújható kültéri díszek, karácsonyi falu épületek, karácsonyfadíszek stb...idegesít? A fenét! Imádom :)))))

Thursday, October 6, 2011

Bankcsőd

Nem a miénk nyugi hehe. Több cég és áruház is tönkrement sajnos az utóbbi időben, így portékájukat egy hatalmas raktárházban potom pénzért árulták. Így jutottam hozzá egy új kamerához, Jim pedig egy iPodhoz.

Pikk-pakk megérkezett az ősz is. Tegnap előtt még nyáriruhában grasszáltam, ma meg pulcsit kellett vennem, ha ki akartam menni a házból...szegény paradicsomok, paprikák és uborkák nem fogják szeretni ezt az időjárást, én viszont imádom, az esőt leszámítva, Ez volt életem leghosszabb nyara az biztos..júliustól októberig 35 fok...wow....

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...