Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 28, 2011

Lecsó

Egyrészt mert azt főztem ma, másrészt mert sok minden apróságról fogok írni pár szóban :)

Lecsót 3 éve nem ettem, csinálhattam volna zöld kaliforniai paprikából, mivel szegény ember vízzel főz, de valahogy nem volt kedvem hozzá. Most viszont a saját kertünkből származó magyar paprikából muszáj volt lecsót készítenem, füstölt kolbásszal és tojással nyammm....20 perc múlva vacsorázunk :P

Még mindig meleg van, de estére igazán kellemessé válik a levegő, így Jim tegnap elvitt vacsorázni, aztán lementünk a tóhoz sétálni, figyeltük a madarakat, beszélgettünk. Pár napon belül végre valóban vége a nyárnak, sokkal többször fogunk eljárkálni ide-oda.

Közben én már a karácsonyi vásárra készülök höhö. November közepén lesz, és oda fogom elvinni eladni a rózsafűzéreket, jó ajándék ötlet a katolikus közösség számára, és segítség is, mert a pénzt nem tartom meg, megy egyenesen a St. Vincent de Paul ételbankba. Már tervezem, hogy hogyan fog kinézni az asztal. :)

Délután nekiálltam elasztikus, féldrágakő karkötőket gyártani (most hogy visszakaptam a teljes készletem a raktárból) azok mehetnek a nyugdíjas centrum ajándékboltjába, de ha nem tudom eladni, akkor viszem őket is a vásárra.

A nap rossz híre, hogy a posta elkeverte a bevándorlási papírjaimat, így adhatunk be mindent újra....na nem baj....fizetni nem kell újra, és tudjuk, mit hogyan kell kitölteni :)

Sunday, September 25, 2011

Monday, September 12, 2011

Gyerek kérdés


Régóta akartam ebben a témában írni, de valahogy mindig elmaradt. A sok költözés miatt még fel sem merült bennünk a gyerekvállalás gondolata, de azért terveink vannak. Soha nem akartam saját gyereket. Tudom, hogy a kapcsolat az anya és a pocakban fejlődő magzat között hatalmas....tudom, hogy milyen jó érzés lehet, hogy a gyermeked hasonlít rád, hogy a véredből van. Mégsem jelent ez számomra semmit. Olyan sok baba van a világon, akit a szülei nem tudtak, vagy nem akartak felnevelni, nekik szükségük van segítségre, és szeretetre. Néhányan biztos hallottatok a Foster Intézetről. Nem egyszerűen árvaház, a legtöbb gyerek ott drogos, alkoholista szülők csemetéje, akik esetleg kevésbé tudnak mentális vagy fizikai életet élni. Képzeljétek el milyen csodálatos dolog lehet otthont adni nekik. Sokan csak azért akarnak saját gyermeket mert ez a szokás...a megszokott életforma, sokan úgy érzik, csak ez lehet életük értelme...minden tiszteletem az övék, természetesen. Ám nem attól lesz valaki Anya, hogy kihord és világra segít egy babát. Ha valaki gyereket akar az sok esetben azt jelenti, hogy annak a személynek szüksége van egy gyerekre...amikor valaki örökbefogad az számomra azt jelenti, a gyereknek van szüksége az örökbefogadóra.
A Föld túlnépesedett....nem akarok még egy lelket lehozni, inkább segíteni akarok egynek, aki már itt van és elveszett....

Saturday, September 10, 2011

Utálom

... a nyarat. Mondtam már? Minden más évszakot szeretek, az őszi nyugalmat, a telet hóval együtt, a friss tavaszt...de a punnyadt, meleg nyár teljesen kikészít, majd 2 hónapja 35-40 fok van, eső semmi. Míg mások télen depressziósak a természetes fény hiánya miatt, addig én nyáron, mivel ki sem teszem a lábam a hűs házból :( Egyáltalán nem tudom tolerálni ezt a hőmérsékletet. Nem járunk sehova, én nem csípem a tömegstrandokat és viziparkokat, kirándulni lehetetlen, nem csak a meleg hanem a rengeteg csörgőkígyó miatt is ...bah....őszt akarok!!!!

Rinya off....

Sunday, September 4, 2011

Lakás

Tegnap elmentünk megnézni egy lakást. Igaz, hogy nem költözünk csak jövőre, de gondoltuk nézelődni csak szabad. Sajnos magáról a lakásról nincs képem, de megpróbálom leírni.
A lakópark Meridianban van, ami pont Nampa és Eagle közé esik, ideális hely. A város tulajdonképpen annyira növekszik, hogy egybeolvad Boise-val is. A lakópark hatalmas, medencével, játszótérrel, fitness központtal. Az apartmanba pedig azonnal beleszerettem. A nappaliban van kandalló, mindkét hálóhoz tartozik hatalmas beépített szekrény, a kis konyha mellett van egy szép, ablakokkal körülvett étkező, ahonnan kijutsz az erkélyre, innen nyílik egy kis raktár, és az erkélynek van egy másik ajtaja is, ami a nagy hálóba vezet. Tartozik a lakáshoz mosó és szárítógép is. Ami nagyon megfogott az a minőségi szolgáltatás. Amint egy lakó elköltözik, azonnal új szőnyegpadló és reluxa kerül a régi helyére, ki is festenek. Ha elromlik valami, akkor nem megszerelik, hanem lecserélik, ingyen. Az egyetlen hátrány, hogy a nappali jóval kisebb, mint ami Edmontonban volt. A két dívány közül csak az egyik férne be, a madaraknak is több hely kell a szélesebb kalitka miatt, és a porcelánjaimat az étkező falára kellene száműznöm valami csinos kis üveges faliszekrénybe. Jim íróasztala, a másik dívány és a Reikis, kristályos cuccaim a kisebb hálóban kapnának helyet, ami egyfajta irodaként működne.

Persze ez még csak egy lakás volt, megnézünk majd mást is, és mivel most iszonyú alacsonyak az ingatlanárak, még az is lehet, hogy a végén egy házban kötünk ki.




Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...