Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 29, 2011

Lucky Peak

Tegnap ugyan borús idő volt megint, de kirándulni volt kedvünk, elmentünk megnézni a közelben lévő Lucky Peak gátat és víztározót, ami 1949-ben épült, elsősorban árvíz védelmi és öntözési céllal. A gát a Boise folyó vizét fogja fel és szabályozza a Boise hegyek lábainál. Míg az Owyhee hegyek tőlünk nyugatra helyezkednek el, a Boise hegyek keleten találhatók..a táj persze hasonló :)
Utána hazafelé benéztünk az Idaho Történeti Múzeumba, nem egy nagy cucc, de azért lőttem néhány képet ott is, és feltettem az albumba:



Thursday, May 26, 2011

Nampa belváros


Lee bácsiék itt voltak egész héten, jókat szórakoztunk, főztünk, sétáltunk együtt. Ma nekiveselkedtünk, hogy lecsekkoljuk Nampa belvárosát, ami mondjuk úgy 3 utca, de nagyon érdekes volt számomra, mert tele van antik üzletekkel, kávézókkal, teaházakkal, cukrászdákkal. Kedvencem az óriási használtkönyv bolt volt, klasszikus irodalomtól kezdve a szakácskönyvekig mindent megtalálhatsz, be is szereztem magamnak Zola-tól a Germinált, amit még soha nem olvastam. Az antik üzletek lenyűgöznek engem. Főleg viktoriánus és a 20. század első feléből származó tárgyak, játékok, ruhák stb lelhetők fel...többnyire mind személyes tárgy (evőeszközök, üvegek, teáscsészék, díszek stb), amelyek generációkon át öröklődtek vagy porosodtak a padláson, míg valaki úgy nem döntött, hogy megszabadul tőlük. Órákat eltöltöttem volna csak azon gondolkozva hogy vajon kié volt például az a tükör vagy az a kalap...milyen ember lehetett, hogyan élt :)
El tudom magamról képzelni, hogy egyszer berendezek magamnak egy kis vitrint, apró antik tárgyakkal :))))
Beültünk egy cukrászdába is kávézni és kókuszos pitét enni, épp időben értünk haza, hogy megfőzzük az utolsó közös vacsorát, Lee bácsiék holnap indulnak vissza Kanadába.

Sunday, May 15, 2011

Fülinapos kirándulós


Ne számoljátok meg a gyertyákat :))))) Anyósom sütötte a tortát, kókuszos és nagyon finom. Szép napunk volt, reggel templom, aztán Anyuval csevegtünk egyet, főztek nekem ebédet, kaptam ajándékokat, és Jim elvitt megint kirándulni egy közeli gyönyörűséges helyre, aminek a neve Jump Creek Canyon. Ez megint az Owyhee hegységben található, a környék úgy néz ki mint Skócia (majdnem), füves fennsíkok mindenütt, majd le kell gyalogolni a kanyon mélyére, átmászni pár köven, ami a patakban van, és hopp, ott a vízesés. Jó sokan voltak, főleg fiatalok, akik mezítláb rohangáltak a patakban, pedig jéghideg. Fél órát vártunk mire le tudtuk fényképezni úgy a vízesést, hogy senki nem lógott bele a képbe :)))
Mikor hazajöttünk még ültettünk pár uborka, paradicsom és paprika palántát a kertbe, jól el is fáradtunk :)

(Feltettem az összes kirándulós képet egy mappába, jobb oldalon katt a Látványosságok Idaho-ban linkre)







Monday, May 9, 2011

Snake River Canyon

Ma nem volt Jimnek suli, így elhatároztuk, hogy kirándulunk egyet. Bár nagyon fújt a szél, de minket az nem zavart :)
A Snake folyó kanyon kb 14.000 évvel ezelőtt keletkezett, az itteni vulkanikus hegyeket (Owyhee hegyek) nem csak a folyó vájta ki, hanem a Bonneville tó hatalmas áradása, mely manapság Utah államban tartózkodik, de 14.000 évvel ezelőtt kiterjedt Idaho, és Nevada állam részeire is. A tó elöntötte a kisebb kanyonokat, mélyebbé és tágasabbá téve őket.
Ez a terület a Birds of Prey nevet is viseli, ugyanis itt figyelhető meg az USA (de talán az egész világ) legnagyobb ragadozómadár populációja: sasok, sólymok, ölyvek lakhelye a kanyon, de sok a nyúl, kígyó, borz és pici prérikutya is. Utóbbiak elképesztően aranyosak...és sajnos gyorsak, így fénykép az nincs.
A környék történelme is gazdag, már 10.000 évvel ezelőtt is éltek itt amerikai őslakosok. Láttunk néhány szép sólymot és sast, ám a szeles idő nem kedvezett a madár mefigyelési szándékunknak... nem számít, mert annyira szép a kanyon, hogy madarak nélkül és megéri megnézni.
Miután kigyönyörködtük magunkat, elindultunk lefelé a kanyon szívébe megnézni a Swan Falls gátat, mely 1901-ben épült, hogy áramot termeljen. Itt láttunk kacsákat, libákat, vöcsköket. Szép a folyópart nagyon, az út másik oldalán pedig a vulkanikus hegyfalak magasodtak fölénk. Megálltunk, én be akartam menni a vulkanikus köves rétre, Jim mondta, hogy OK, de ő megy elől a kígyók miatt...erre én mondtam, hogy OK, ha kígyók is vannak, akkor én inkább visszaülök a kocsiba hehe.
Na és akkor a képek:
Owyhee hegyek zsályabokrokkal


Snake folyó kanyon



Libák :)

Vöcskök

Swan Falls gát

Vulkanikus hegyfalak

Snake folyó



Thursday, May 5, 2011

Még tavasz :)

Már ketten is érdeklődtek a termékeim iránt, kíváncsi leszek, pedig nem vártam igazán vevőt. Anyósom mondta, hogy itt kis üzletekbe is elvihetném őket eladni, ez megszokott dolog...majd meglátjuk.

Tombol a tavasz, nekem ez már kicsit túl meleg, pedig hol van még a 35 fokos július? Viszont azt imádom, ahogy változik a természet, zöldbe borulnak a fák, virágok bimbóznak. Kedvencem az orgona, még nem is nyílt ki teljesen, de olyan illata van, mint a méznek, legszívesebben megenném höhö.

Egyre több a kismadár is, melyek rájárnak az etetőkre: rózsaszín fejű és hasú pintyek, fehér koronás verebek, aranypintyek, sárga légykapók...mind pici csicsergő madárkák :) Nagyon várom a kolibriket.
Hétvégén lehet hogy elmegyünk egy közeli parkba, ahol telepített és vadon élő ragadozómadarakat lehet megfigyelni, amióta Skye velünk van, minden madarat imádunk :)


Kert:



Tuesday, May 3, 2011

Új hobbi


Ez az elmúlt pár nap termése :) Egy weboldalon láttam ezt a csomózási technikát, és mivel rózsafűzéren keresztül mutatták be, így azt kezdtem el gyártani én is. A hozzávalókat nagyon jó áron rendeltük meg, a technika könnyű, és engem teljesen megnyugtat. Itt az összes ismerős, családtag (no meg én is) katolikus, úgyhogy a rózsafűzér szép ajándék lehet bármilyen alkalomra. A blogon beállítottam a vásárlási opciót is, de elsősorban nem az a lényeg számomra, hanem hogy végre találtam valamit, amit képes vagyok hiszti nélkül elkészíteni...nem jó a kézügyességem, nem tudok kötni, horgolni, varrni, scrapbookhoz nincs türelmem...de ez bevált. Gondolkodom majd másfajta zsinór könyvjelzőkön is, meg ami motoszkál még az agyamban, az a laminált könyvjelző. A masina meglepően olcsó, a lehetőségek pedig határtalanok :)

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...