Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 27, 2011

Térkép szikla

Végre kicsit kimozdultunk, Jim és én is elég elfoglaltak voltunk az utóbbi hetekben.
Meglátogattuk a térkép sziklát itt a közelben, nagyon érdekes volt....az egész táj vulkanikus romokból, kövekből, hegyekből áll, és az út szélén található ez a térkép szikla. 12000 évvel ezelőtt az indiánok ebbe a kőbe vésték a terület térképét, központi szerepet kapott a Snake (kígyó) folyó, ami az út másik felén folyik. A folyó túloldalán most farmok vannak, de 12000 évvel ezelőtt rengeteg indián élt itt. A térképet mutató közeli képen középen és jobb oldalon látható két kör alakú jel valószínűleg a forró vizes forrásokra utal.





Most hogy egyre jobb idő van, megyünk majd többfelé is, ha időnk engedi...itt persze nagyok a távolságok, így igazán nézelődni sok időbe telik. :)

Saturday, March 12, 2011

Lakoma

Az itteni katolikus közösség ma estére szervezte a St. Patrick napi vacsorát Melba városában...város...inkább hívnám falunak :) A templom nagyon szép, az ebédlő egyszerű, de kedves...az étel pedig fantasztikus volt: pácolt marhahús, krumplival, répával, hagymával és káposztával...desszert gyanánt lime ízesítésű fagyit és sütit kaptunk, nagyon finom volt.



Minden második ember "Csókolj meg, ír vagyok" pólót viselt, de amikor körbekérdeztem, hogy ki ír a társaságban, senki nem tudta a választ hehe.
Zöld sört is felszolgáltak, ami kissé gusztustalannak nézett ki, de kedvenc férjem megnyugtatott, hogy csak ételszínezék :)
Az utóbbi időben megfigyeltem a különböző családi és közösségi étkezéseknél, hogy az amerikaiak (legalábbis itt) nem tudnak késsel-villával enni. Kenyérdarabokkal és az ujjaikkal lapátolják az ételt a villájukra...ám nem akarom lebecsmérelni őket...a kedvességük és nyitottságuk sokkal többet ér, mint a kés használata :)

Tuesday, March 8, 2011

Címszavakban

- Két napja esik a hó...tegnap havat lapátoltam egész délelőtt, ma alig tudok megmozdulni hehe.

- Jim köhögése végre múlóban van, rengeteg Reikit kapott tőlem.

- Zöld kártya procedúra halad a maga útján.

- Skye momentán 5 tojáson csücsül, ez eddig összesen 18.....

Jaj!!! Boldog Nőnapot minden kedves bloggerinának!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...