Daisypath Anniversary tickers

Friday, September 10, 2010

Tovabb bonyolodik...

...a helyzet...a foiskola csak megsurgette azt a bizonyos papirt a bevandorlasiakkal, meg is erkezett ma, igy nincs szukseg a szerzodesre amit Jimmel akartak kotni arra az idore amig varunk a papirra. Viszont mivel lekoltoztunk Idaho-ba, most nem engedhetunk meg magunknak egy ujabb koltozest arrol nem beszelve, hogy a lakast is fel kellett adnunk Lac La Biche-ben...ahhhh ilyen egy kusza helyzetet nem kivanok senkinek. Eloszor arra gondoltam, hogy az emberek a foiskolan ossze-vissza kavarnak, de valojaban csak mindent megprobalnak a leghamarabb megoldani, mert szukseguk van Jimre. Ez persze nem segit momentan. Most azon faradoznak hogy segitsenek anyagilag nekunk visszakoltozni, amugy is fizetnek a koltozest de csak miutan mar ott vagyunk, az meg nem megoldas. Nem tudom mi lesz, Jim elkezdett itt is nezelodni allas ugyben, talalt is ket helyet, ami eselyes lehet esetleg. Elkepeszto, hogy itt milyen olcso az elet Kanadahoz kepest...nem gyozok csodalkozni. Haz es lakasarak, kaja, elektronikus arucikkek...minden felaron kaphato!!! Abbol a penzbol, amit Kanadaban kerestunk, es ami arra volt eleg hogy naprol napra eljunk, itt igen gazdagok lennenk. A penz nyilvan nem minden, de a csalad is itt van. Mar nem is akarok visszakoltozni Kanadaba...persze ha a foiskola segit es itt nem talalunk mast, akkor visszamegyunk.

Tovabbra is nagyon jol erezzuk magunkat a szuloi hazban. Tegnap elott elmentunk a templomba, ahol adomanyokat szortiroztunk, ma es holnap lesz a nagy vasar, mint valami bolhapiac. Holnap reggel misere megyunk egy masik varosba, ahol egy regi, szepseges templom var rank, engem foleg az erdekel. Olyan itt, mintha nyaralnank, kar hogy annyi megoldando feladat tornyosul a fejunk felett.

Tuesday, September 7, 2010

Nampa

Itt vagyunk!
Nagyon jol erezzuk magunkat a szulohazban, szerintem en evek ota nem aludtam ilyen jokat! Sokat beszelgetunk, segitunk anyosomnak a haz korul, fozocskezunk, persze Jim dolgozik is.
Tegnap voltunk gyumolcsot szedni a kozeli szedd-magad gyumolcsosben, isteni barackot es ringlot talaltunk. Tervben van egy kis horgaszat is, es persze nezelodunk, annak ellenere hogy ott a helyunk Lac La Biche-ben...mi van ha itt van a helyunk Nampa-ban???
Uj kepek itt:


Idaho

Friday, September 3, 2010

2. es 3. nap

Masodik nap atvezettunk Banff ismeros tajain: A Harom nover hegysegen es a Kastely sziklan keresztul Vegul eljutottunk Fairmontba, Lee bacsiek hazahoz, ami tulajdonkeppen egy golf-klub kozepen all, sok mas nyugdijas hazaval egyutt. Jolly a voros cica nagyon szemezett Skye-jal, igy szegeny kismadar vegig a szobaban es a kalitkaban maradt. Jim mindenkeppen akart kicsit golfozni, jopofa volt, a taj meg gyonyoru, en vezettem a golf-kocsit, ami nagy szam volt, mivel en elvileg soha semmit nem tudtam vezetni...eddig. Amikor a felreutott golflabdakat kerestuk, labdak helyett talaltunk 3 szarvast. Kimerulten aludtunk el, es ma jo koran keltunk. Ket orankba telt amig a hatarhoz ertunk, ahol megvizsgaltak Skye-t, 200 dollar fejeben...persze egeszseges volt, gratulaltunk is neki lelkesen mikor visszaultunk a kocsiba. Este hat volt mire Spokane-be ertunk, mivel a vizsgalatra ket orat kellett varni...remek...igy itt szalltunk meg. Holnap biztosan elerjuk a vegcelt, Nampa-t. Ime a kepek, utalom a blogspot elcseszett kepfeltoltos nyavajajat...vagy csak en benazom...
Idaho

Wednesday, September 1, 2010

Uj kaland - 1. nap

Szoval az van, es ezt nagyjabol irtam mar, de csak ugy ossze-vissza, hogy a fosikola eszakon ugyan felajanlotta az allast Jimnek, de elfelejtettek, hogy mivel amerikai igy kell kuldeniuk egy papirt a bevandorlasiaknak, hogy nem talaltak kanadait, ezert akarjak ot felvenni...csakhogy ennek elbiralasa 6-8 het es ez most derult ki par napja....de mit csinaljunk ezalatt az ido alatt? Nem lehetunk munkanelkuliek! Es mar bejelentettuk, hogy kikoltozunk az apartmanbol augusztus vegen. Igy kitalaltuk, hogy lemegyunk egy idore Idahoba, ugyis mindketten visszavagytunk, radasul a foiskola eszbekapott hogy az USA-bol szerzodtethetik Jimet 6-8 hetre, tehat onnan fog nekik online dolgozni, es rendesen megfizetik. Ma minden butort bepakoltunk egy kis berelt raktarba, es elindultunk, bar jo keson, igy ejszakara Calgaryben hajtjuk alomra a fejunket, holnap koradelutan megerkezunk Fairmontba, ahol maradunk egy ejszakat Lee bacsieknal (ez annyira itteni szokas: Lee bacsiek elutaztak, es lelkesen bejelentettek, hogy a kulcs a labtorlo alatt van, nyugodtan maradjunk a hazban par napra akar), aztan kovetkezik ujra a Mars-szeru taj Idaho-ig.A tegnapi kikoltozes meg a mai pakolas nagyon kifarasztott minket, oszinten szolva nem hittem, hogy a vegere erunk. Velunk van Skye is, jopofa vele utazni.

Nem hiszem, hogy valaha is ateltem ennyi fura valtozast de elvezem!!!!! :)))))))

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...