Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 26, 2010

Apu

Ma azaz magyar idő szerint tegnap volt 5 éve, hogy Apu egy másik ösvényt választott. Hiányzik, és tudom, hogy a lelkünk kapcsolatban van, és remélem az új ösvény szép...





Monday, February 22, 2010

Nappali és Reikis szoba

Hoztam képeket így áll a nappali és a reikis szoba most. A nappali mondjuk, hogy teljesen be van rendezve, a reikis szobába még kell majd a kis asztal két székkel. Sajna némelyik kép homályos lett, de azért látszik rajta minden :)
Nappali:

Reikis szoba:







Sunday, February 21, 2010

Skye pancsol

Ezt muszáj ide is betennem annyira édes! Mosogattam, Skye meg leszánkázott a karomon, fürdeni akart még a kis fejét is bedugja a csap alá :))))) Imádom!!!



Wednesday, February 17, 2010

Balogh Béla, Louis Hay, gazdagság és segítség

Jó sok minden történt, és sok jó :) Pár hete kedves barátnőm mesélt Balogh Béláról és a CD-ről aminek a címe a Tudatalatti tízparancsolata, át is küldte nekem. A CD lényege, hogy különböző témákban megerősítéseket adjon, melyek hatnak a tudatalattira...olyan mint a Vonzás törvénye, csakhogy hiába próbálunk a Vonzással dolgozni, ha a tudatalattink tele van félelemmel, bűntudattal stb. Nagyon jó a CD, az előzménye pedig Louis L. Hay, Éldd az életed című könyve, és az ahhoz tartozó CD. Hasonló, de hosszabb és nem csak megerősítések vannak benne, hanem komoly tanítások. Jimnek beszereztem ezt, hiszen ő a magyart nem érti...és hallgattuk...minden nap. Nagy hatással volt az energiánkra, hangulatunkra, aztán tegnap történt valami érdekes. Jim laptopja beadta a kulcsot...kellene vennünk egy újat, tanakodtunk, a hónap közepén a számlák után általában nem állunk túl jól anyagilag, de azért megnéztük a számlánkat: Meglepően sok pénz volt rajta!! Nem tértünk magunkhoz, nem értjük még most sem, hogy mi történt, komolyan...spóroltunk de tudatalatt???? Nemcsak a laptopot tudtuk megvenni, hanem be tudtuk fejezni a nappali bebútorozását is! Volt egy üres sarkom, ahová mindig kis asztalokat akartam, növénnyel, kis csobogóval...íme:


Egyáltalán nem az én stílusom ez az asztal...elvileg, de passzol a nappali színeihez, és mivel amúgy a nappali elég egyszerű, ez a kis sarok egy szép kontraszt...imádom! Ja és mindent akciósan találtunk, ami szintén nem véletlen az biztos! Ma meg beszereztünk szintén akciósan egy kis vitrint, ahol a gyönyörű színes teáskészletemet fogom tartani, amit a főnökömtől kaptam a reiki kezelésekért cserébe :) Érzem, hogy gazdagság és szépség áramlik az életembe! Mert hagyom...

A másik történet a egyik asszisztens manager-hez kapcsolódik a Chaptersben. Megan élete nagyon nehéz, a családja szétszóródva Kanadában, betegségek, nehéz anyagi körülmények, és ő nagyon sok mindent vesz a vállaira. Szegény ma is csak sírdogált, de próbált erős maradni...meséltem neki Louis Hay-ről, megköszönte, aztán elváltak útjaink...én meg fogtam magam, odasétáltam a könyvespolchoz, levettem a könyvet, amihez DVD is tartozik és egyszerűen megvettem neki...csak...azt éreztem, hogy segíteni akarok. Én még ilyen hálát senki arcán nem láttam, percekig ölelt és sírt a vállamon. Aztán elmesélte mindenkinek, és mindenki jött hozzám, hogy milyen kedves vagyok és hogy szeretnek! Na akkor meg én sírtam...olyan sok segítséget kaptam, olyan sok szeretetet, hogy nem kérdés hogy minden erőmmel én is segíteni szeretnék....csodálatos emberek, nagyon hálás vagyok értük!

Friday, February 12, 2010

Nagy öröm és Olimpia

Nagyon jó híreket kaptunk ma, Jim főnöke elmondta, hogy van keret a pozíciójára, magyarán hamarosan normális alkalmazott lehet, de előbb meg kell szereznie az állandó letelepedési engedélyt, ugyanis mivel ez a pozíció a kormány keretein belül létezik, szükség van állampolgárságra vagy legalább állandó letelepedésire. Viszont amíg ezt meg nem kapja Jim (belekerülhet 6 hónapba is), addig a pozíciót visszatartják, aztán meghírdetik, mert ez a szabály, de nem vesznek fel mást, mert Jimet akarják :) A főnöke szó szerint azt mondta, hogy Jim akkor lehet veszélyben, ha valami isten lepottyan az égből, aki valamivel többet tud nála :DDD Büszke vagyok rá, és nagyon megkönnyebbültünk, nem lett volna jó hirtelen új munkát keresni hasonló fizetéssel.
Este elkaptuk az olimpiai megnyitó második felét, nagyon szép, és megindító volt, emiatt büszke vagyok Kanadára, aztán egy másik adón elkaptuk az ismétlést...16 fős kis magyar csapat...felpattantam a díványról és percekig zokogtam :))) A grúzokat meg borzasztóan sajnáltam, mert ma reggel balesetben meghalt az egyik csapattagjuk...az egész aréna állva tapsolt amikor bevonultak fekete szalaggal a karjukon, megható volt!
Hajrá világ, győzzőn a jobbik :)
U.I. Nézzétek meg Skye blogját, van új video :)))

Wednesday, February 10, 2010

Kristályok

Egyre többen érdeklődnek bent a Reiki és Kristálygyógyászat iránt, a főnökeim továbbra is igénylik a kezeléseket, mert bevált nekik :) Bevettem a folyamatba azt is, hogy ha megérzem, milyen kristályokra lenne szükségük, akkor azt megveszem nekik, írok hozzá leírást stb. Itt tényleg egy pici marokkő nem több 1 dollárnál, így abszolút belefér. Legutóbb a szabadnapomon el is mentünk egy kristályboltba, és beszereztem pár alap-kristályt...és ez a kis szépség egyszerűen velem akart jönni :) Achát geoda, nem több az átmérője 4-5 cm-nél, a belsejében vagy halvány ametiszt vagy hegyikristály van, és hatalmas az ereje, rég éreztem ilyet, hogy egy kristály ennyire hozzám tartozik :) A második képet nagyítóval csináltam.


Amúgy elvagyunk, nagyon várjuk, hogy mi lesz Jim sorsa a munkahelyén, elvileg márciusban kiderül, hogy van-e a kormánynak kerete arra, hogy normális alkalmazott legyen és ne szerződéses. Chaptersben nagy átalakítás lesz vasárnap...na mi miatt? Húsvét és tavasz :) A húsvéti plüssállatok, nyalókák, cukorkák mellett lesz egy nagy belső kirakat aminek a témája a kertészkedés (eszközök, kesztyűk, növeszd magad fűszerkészlet, mini-üvegház, konyhai eszközök) és egy másik, aminek a neve Alice Csodaországban teakollekció (színes teáscsészék, kannák, teák, sütemények) :) Nagy kedvencem a húsvéti termékek közül a nyuszifülekkel ellátott kiskacsa, ami lépeget és az I'm walking on sunshine című dalt énekli :DDD




Tuesday, February 2, 2010

Különleges ajándékok

Két napja kaptam Anyutól egy borítékot, tele fényképekkel a régi otthonomról, Anyu új gobelin alkotásairól és persze Rudiról, úgy örültem neki :)
Ma meg kaptunk Jim szüleitől egy csomagot, az Anyukája kötött az én Anyukámnak olyan papucsokat, amit nekem is csinált karácsonyra. Mi is kaptunk Anyutól a karácsonyi csomagban egy kalocsai terítőt, amit Jim szüleinek szánt, azt mi továbbítjuk nekik. Na de a dobozban volt még valami...egy digitalizált, 30 éves hangfelvétel, amin Jim nagyszülei mesélnek mindenféle történetet. Annyit tudunk, hogy a dédszülők Németországból vándoroltak ki még az 1800-as évek közepén, hogy miért, arról fogalmunk sincs. Dél-Dakotában telepedtek le, egy indiánrezervátum közepén (akkor még egész Dél-Dakota egy hatalmas rezervátum volt) és farmerok lettek...a történetekben minden van...indiántörténetek, farmerélet, szegénység, boldogság, vicces események...a legdurvább az volt, amikor a nagypapa elmesélte, egyszer átment hozzájuk a szomszéd, aki mellesleg illegálisan alkoholt adott el az indiánoknak, arra kérve őket, hogy menjenek vele vissza az ő farmjára, mert egy részeg indián azzal fenyegette meg, hogy visszatér és lelövi, mert nem akart neki több piát eladni. Nagypapa itt még gyerek volt (1900-as évek eleje), de az apja átment, a szomszéd elrejtőzött a pottyantós WC mögé, és amikor valóban megjelent az indián puskával a kezében, akkor egyszerűen lelőtte! Aztán elment a rendőrségre mindent bevallani, ahol közölték, hogy az indián amúgy is bűnöző volt és veszélyes, menjen a szomszéd nyugodtan haza, elfelejtik, ami történt...na marha szép...nesze neked törvény!
Jim könnyek között ülte végig a másfél órás hanganyagot, nem is csoda, 30 éve nem hallotta a nagyapja hangját, aki a felvételt követő évben agyvérzést kapott és soha többé nem tudott megszólalni. :(
Én egyik nagypapámat sem ismertem sajnos :( Milyen jó lenne, ha lenne róluk is ilyen felvétel :)

Népszerűek

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, ...